Филтрирай по
Цена
от 6 лв. до 89 лв.
Страница 1 от 2

Навярно няма човек, който не е виждал лопата. Въпреки простата си конструкция и малкото съставни части, тя има различни разновидности и предназначения. Този малък и прост по конструкция инструмент е ценен за много хора и сега ще разберем защо? Ще видим в кои случаи се използва и къде, така че да започваме!

 

Какви видове се предлагат?

Състоят се от дръжка и острие. В по-голямата част от случаите, първата е изработена от дърво и е кръгла с удобен за хващане с две ръце диаметър. Остриетата са метални, но с различни форми и според предназначението си са налични щикови за обработка на почвата, за гребане, товарене, копаене на дупки и т.н. По формата на острието се разграничават три модела:
1. Триъгълна;
2. Трапецовидна;
3. Правоъгълна;
4. Сгъваема.

Срещат се също права (бел) и крива лопата. Едната е за дълбоко разкопаване, а другата за плитко или за изгребване, товарене, разтоварване и т.н. Тоест, последният вид е по-често предпочитания, защото е по-функционален и позволява извършването на повече действия.

 

Какви предназначения имат?

Първият тип лопати позволява обработката на относително твърда почва, но с нея не можете да копаете на дълбоко. Наричана е още и градинска, защото е удачен вариант за работа в градината и по-точно подготовката на земята за засаждане.

Втората ще Ви помогне за справянето с твърдата и плътна повърхност за обработка. Третата е изключително подходяща за употреба с рохка и мека пръст в оранжерия и т.н. От третия тип има и модели за почистване на сняг - при тях материалът за изработката може да е пластмаса или метал.

Четвъртият сгъваем вид е този, който е предназначен за употреба по време на къмпингуване или при походи в гората. Той служи за разкопаването на малки дупки - за запалване на огън например и т.н. Дръжката обикновено е метална и тя се сгъва за по-голяма компактност.

 

Какво още се предлага в Home Max?

В нашия асортимент сме приготвили още варианти със и без дръжка и дори в отделни случай се среща тип с държач в горната част, улесняващ употребата на инструмента и неговото транспортиране. Нашите цени са без аналог на пазара, а в продуктовата гама на онлайн магазина ще Ви посрещне огромно многообразие за всеки повод и нужди.

Ако по време на избора във Вас възникнат въпроси, задайте ги на експертите ни, като се свържете с тях и те ще Ви съдействат при пазаруването, правилния подбор и оформянето на поръчката. Доставките ни са едни от най-бързите, така че не се притеснявайте, а заповядайте при нас.

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм