Тапети от хартия

Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 25 лв.

Ако искате да преминете от боядисани стени към хартиени тапети, а нямате идея от къде да започнете, четете нататък..

Какво е хартиен тапет и какви са предимствата и недостатъците му

Тапетите показват чувство за стил и индивидуалност, което от своя страна може да повлияе на това какво настроение ще се усеща в помещението.
Хартиените са най-често използваните тапети. Основният им състав е целулозата. Позволяват на стените да дишат и поради тази причина са предпочитане за детски стаи. Като недостатък можем да отбележим невъзможността да се мият, както и това, че цветовете избледняват от светлината. Ключовото им предимство – икономично решение.
Този вид се дели на два под вида – симплекс – еднослоен тапет, препоръчва се поставянето му върху стени без неравности и дуплекс – двуслоен, може да бъде гладък или релефен, по-издръжлив от еднослойния и може да се забърсва с леко влажна гъба. Акрилните тапети спадат към еднослойните. Наименуванието идва от там, че са използвани акрилни бои при изработването им, те са релефни.

Как да изберем

Нашият дом представлява нас самите – какво харесваме, как обичаме да релаксираме, а стените са първото нещо, за което трябва да помислим в него. Нека разгледаме как да придадем желаното настроение на стаята!
Със светли тапети ще уловите усещането за простор и светлина в помещението, докато с топлите цветове и флорални мотиви можете да създадете уютна атмосфера. Малките променящи се елементи са подходящи, когато искаме да се доближим до ретро стила, докато подредените геометрични фигури дават модерно усещане, ако пък сте по-арт личност – изберете цветята. Нека на първо място Ви води цялостната идея за усещане и употреба на помещението.

Как се лепят стъпка по стъпка

Преди да разгледаме етапите нека видим необходимите материали и инструменти: лепило, четка или валяк, ножче, нещо за заглаждане – може и чист плат, ролетка, ъгъл, молив, табуретка, стъпка или домакинска стълба.

  • първо – подгответе стените – те трябва да са чисти и замазването и шпакловането да е най-малко 30 дни преди поставянето на тапета;
  • второ – обозначете къде трябва да започват и свършват парчетата на тапета. Започнете от ъгъла зад вратата, измерете ширината на ролката и спуснете под прав ъгъл обозначаваща линия до пода, направете си белязки по цялата стена;
  • измерете и нарежете парчетата от тапета. Добавете по няколко сантиметра на дължината, за да имате възможност за изрязване след залепяне;
  • подгответе лепилото – при хартиените тапети трябва да се работи бързо, защото ако омекнат от нанасянето, ще бъде по-трубно залепянето, могат дори да се разкъсат. Поставяте тапета с лице към пода и нансяте внимателно от край до край лепило;
  • поставяте тапета от горе – надолу – поставяте малко над линията на стената и намествате по очертанията, след това внимателно приглаждате с чиста кърпа.

Как помага в избора ни Home-Max

Предлагаме акрилни, симплекс и дуплекс хартиени тапети, в различни цветове и декорации. Посетете ни в удобен за Вас магазин или поръчайте директно онлайн!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм