намери твоя HOMEMAX
координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg
национален телефон: 0800 150 80
   
Комплексен тор NPK (15-15-15) 5 кг
-27%

Комплексен тор NPK (15-15-15) 5 кг
NPK (15-15-15) 5 кг
Смесените торове се прилагат пред- или присеитбено, както и като основно торене, внесени преди дълбоката оран наесен. Поради продължителния период на действие те се внасят еднократно в определените норми и срокове:
- при есенниците - преди или със сеитбата
- при зеленчуковите култури - преди разсаждането
- при трайните насаждения - при покой на културите, обикновено наесен или рано напролет със заораване.
Код на продукта: 09003378 |
Купи с един клик
Спецификация Мнения
Разфасовка-литри | 2 - 5 кг |
За да оставите мнение, моля влезте в профила сиВход
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
Амониева селитра 10 кг
Сроковете на внасяне на амониева селитра в почвата варират от ранна есендо късна пролет, а начините на внасяне се определят от биологичните особеностина културата.
- при зърнено-житни култури
С цел предотвратяване на загуби от измиване и замърсяване на почвата запредпочитане е внасянето на азота да се извърши на порции. 1/3 от тороватанорма се внася с последната предсеитбена обработка (самостоятелно или заедно сфосфорния и калиев тор) или присеитбено - едновременно със сеитбата, аостаналите 2/3 - като ранно пролетно подхранване (февруари, март) или при първавъзможност за влизане в полето. При пропуснат срок цялата азотна норма може дасе даде като ранно пролетно подхранване, при първа възможност да се влезе в посевите.
На слаби посеви, небратили през есента, азотно подхранване се извършва по-рано,а при добре развити - по-късно и по преценка с намалена доза. Препоръчително еторовите норми да се определят след направен агрохимичен анализ на почвата.
- при зеленчуци
Азотът е един от най важните елементи при храненето на зеленчуковите растения.Той стимулира растежа, удължава вегетационния период, забавя остаряването налистата и задържа узряването на плодовете. Той е незаменим елемент в процеса наформиране на всички части от растенията. За да се избегне забавянето навегетативния растеж, влошаването на химичния състав на зеленчуците, както ивсички негативни последици от недостига на азот е необходимо в максималнастепен да се оптимизира азотното хранене. Това най-лесно се постига чрезсвоевременното и правилно внасяне в почвата на азот под формата на амониевнитрат. Амониевият нитрат е подходящ, както за присеитбено торене, така и заподхранване по време на вегетацията на зеленчуковите култури.
- при трайни насаждения
Най-добре е амониевата селитра да се внесе преди започване на сокодвижениетопри лозята и в началото на вегетацията при овощните култури.
За да се избегне едностранчивото торене се препоръчва внасянето в почвата и надругите хранителни елементи в съответствие с посочените в таблицата торовинорми. Амониева селитра 10 кг
5 кг
Периодите през които се прилага тройния суперфосфат са предимно като есенно запасяващо торене, т.к. той е бавно действащ тор. Постепенното отдаване на актвното веществово се дължи на самата технология на производство и факта, че основната суровина са фосфорнируди. Те обуславят съдържанието на различни форми, в които се намира фосфора в продукта. За разграждането фосфора в почвата до форми, които са лесно усвоими за растенията, се изискава определени условия на средата. Водоразтворимиятфосфор е най-достъпния за културите, а останалите форми, които се съдържат в него, е необходимо да преминат през различни процеси за да достигнат тези форми. Благодарение на водоразтворимия фосфор, в който е свързан фосфора втора, той може да осигури моментно задоволяване на нуждите на растенията от фосфорна храна, останалите форми продължават да отдават активно вещество за по-дълъг период от време. Това му качество го прави много ефективен за селскотостопанство поради удълженото си действие. Троен суперфосфат 5кг
Kалиев сулфат 5 кг
Съдържащите се в калиевия сулфат хранителниелементи - калий и сяра са решаващи фактори за повишаване на качеството. Теиграят основна роля в обмяната на веществата в растенията, като например синтезна захари и скорбяла, образуване на белтъчини, транспорт на асимилати иактивиране на ензимите.
Торените с калиев сулфат плодове и зеленчуциполучават по-добро оцветяване. Съдържанието на захари се увеличава, а ароматътсе усилва. Плодовете стават попривлекателни за потребителите.
Калиевият сулфат повишава здравината нарастителните тъкани при плодовете и зеленчуците, с което се подобрявасъхраняемоста и транспортабилноста им, както и пригодноста за преработвателности консервиране.
Калиевият сулфат подобрява външните качества натютюна, като големина на листата и повишава устойчивостта на заболявания.Ниското съдържание на хлор осигурява по-висока горяемост на тютюна. Kалиев сулфат 5 кг