Филтрирай по
Вид
Цена
от 12 лв. до 8999 лв.
Страница 1 от 1

Вече ни е трудно да си представим, че само до преди 2 десетилетия да имаме басейн в двора си беше белег за по-висок социален статус. В днешно време можем да избираме между такъв за вкопаване, сглобяем или пък надуваем вариант, в зависимост от дворното постранство, бюджета и личните предпочитания. Нека видим какви са техните предимства и недостатъци!

Какъв басейн е подходящ за Вас

Вие вече сте взели решение, как ще се разхлаждате това лято, но все още имате колебания на кой вариант точно да се спрете? Или имате нужда да подмените стария? Ние в HomeMax предлагаме голямо разнообразие както от комплекти за бързо сглобяване, така и големи басейни по поръчка:

  • Надуваеми – най-бюджетният вариант, предлага се в различни размери и форми. Ще откриете както детски център с пързалка или басейнче за най-малките, така и такива с диаметър до 366 см, което означава, че възрастен човек спокойно може да полегне в него. Има варианти с или без филтър;
  • С метална конструкция – този вид е за надземно поставяне. Цената е малко по-висока от надуваемите, достигат до 457 см диаметър. Окомплектовка включва помпа и филтър, което е чудесно, защото няма да се чудите какви точно да изберете;
  • По клиентка поръчка – надземни и за вкопаване – тук изборът е огромен. Тези, които се поставят на земята са овални или кръгли с 2, 3 или 4 подпори, в зависимост от големината, а размерите варират от диаметът 460 и височина 120 см до такъв с дължина 10 метра и ширина 550 см. Разновидностите за вкопаване пък варират в порядъка на 6, 7 или 8 метра дължина. Предлагат се с пясъчен филтър, стълба от инокс, маркучи и фитинги, възвратни клапи, връзка за подочистачка и всичко необходимо, за да не се главоболите, когато дойде време за монтажа.

Надуваем или сглобяем басейн да изберете

И двата варианта са добри като възможност за създаване на оазис в градината и са бюджетни, нека видим разликите:

  • Надуваеми – няма сглобяване, само надувате ринга и пълните с вода, а когато времето се развали, лесно го изпразвате и прибирате за по-благоприятни дни. Като недостатък бихме отбелязали, че надуваемият ринг е по-лесно да бъде спукан от домашни любимци, които може да се опитат да се доберат до Вашия басейн;
  • Сглобяеми – тези с метална рамка изискват малко повече време за сглобяване, но пък са малко по-големи и винаги се предлагат в комплект с помпа и филтър.

Ето и плюсовете и за двата басейна:

  1. Бюджетни варианти.
  2. Чудесни за семейната вила, в която нямате място за огромни басейни, а и лесно и бързо ще ги приберете, когато не сте там.
  3. Не изискват специална поддръжка, достатъчно е да добавяте периодично таблетки за почистване и регулиране на киселинността.
  4. И за двата варианта е препоръчително да се поставят върху подложка за басейн, за да не бъде наранена тяхната цялост и да можете да ги използвате по-дълго време.
  5. За по-бързото затопляне на водата, а и предпазването от насекоми, когато не сте вътре препоръчваме да използвате соларно покривало.

Защо да закупите онлайн от HomeMax

Ние в ХоумМакс се стараем да предложим разнообразие от надуваеми, сглобяеми басейни и такива за вкопаване. При нас можете да направите информиран избор и да получите качествен продукт на разумна цена. А за намаления и промоции, следете редовно нашите брошури! Поръчайте още днес!