Филтрирай по
Марка
Цена
от 3 лв. до 159 лв.
Страница 1 от 1

Във фритюрниците се приготвят най-вкусните и хрупкави пържени картофи, риба, тиквички и много други вкусотии и то само за няколко минути. Какъв обаче е принципът им на действие, съвременните технологии, използвани в тях и храната, която да консумираме ще разберем в настоящия ни материал.

 

Какъв е принципът му на работа?

Представлява различен по обем контейнер с капак, в който има мощен нагревател, нагряващ равномерно вътрешността му до зададената температура. Външната част на уреда термично е изолирана, за да не е гореща и да не Ви изгори при докосване. В контейнера се изсипва определено количество мазнина (1-2 литра), която се нагорещява до няколко минути и вече е подходяща за употреба.

Вероятно ще възникне въпроса, защо да си купувам такъв уред, като вече имам тиган? Отговорът е много прост и показателен. Тук пърженето се извършва равномерно от всички страни на продуктите и температурата се поддържа от термостат до нужните градуси и приготвеното е максимално вкусно и хрупкаво при консумация. Подобен ефект в тигана не е възможен, защото по-лесно ще се получи прегаряне.

 

Какви са съвременните технологии?

Съвременните модели притежават вграден подвижен кош за изсипване на продуктите за пържене. Уредът притежава също специален термостат, поддържащ избрания термичен режим на работа, гарантирайки най-добър вкус на готовото ястие.

В повечето случаи се срещат и специални филтри за олиото и таймер със звукова сигнализация, издавана след изтичането на съответното време за готвене.

 

За приготвяне на каква храна може да се използва?

Във фритюрника се пържи всичко - картофи, тиквички, риба, зеленчуци и всякакви други неща, харесвани от децата. Мнението, че ястията от фритюрници са вредни вече остана в миналото, защото употребата на растителна мазнина намалява вредния холестерол в кръвта и съдържа витамин Е, предпазващ клетъчните мембрани от разрушение в следствие на оксидация.

Експерти са на мнение, че блюдата от подобен прибор са по-малко калорични, в случай че се използва растителна мазнина. Тоест, отново можем да се наслаждаваме на вкусотиите здравословно. Също, приготвените и готови за консумация гозби получават така красивия си и хрупкав загар, само при употребата на фритюрник.

 

Какви са предложенията на Home-max?

Категорията в онлайн магазина селектира достатъчно продукти, за да получите разнообразие и да направите своя избор. Ценовият диапазон е голям и всеки, без значение от бюджета може да си позволи покупка на качествен кухненски уред.

Те се отличават по своя дизайн, обем на вместимост, мощност и функционалност. Всичко зависи от предпочитанията и нужди Ви, а правилният избор се основава именно на това. За Ваше улеснение се обърнете към нашите консултанти за обсъждането на възникнали въпроси, така че заповядайте!

 

Защо да пазарувате от Home-max.bg?

Защото стоките в онлайн магазина са абсолютно нови и с гаранция на атрактивни цени. Предпочитайки нас също очаквайте:
• лоялно и професионално обслужване;
• винаги огромно разнообразие от стоки;
• краткотрайни доставки до адрес или офис на куриерската фирма;
• преглед на покупката преди нейното плащане;
• атрактивен сайт с предвидени филтри в него за прецизна селекция на стоките спрямо нуждите Ви;
• опция за бързо пазаруване без регистрации;
• мобилна версия за работа през миниатюрни устройства, като смартфони и таблети.

Тези и още куп изненади Ви очакват само ако предпочетете Home-max, така че заповядайте и при нужда от съдействие се свържете с нас! Ние Ви очакваме!