Градински барбекюта

Филтрирай по
Цена
от 11 лв. до 1799 лв.
Страница 1 от 2

Масово хората, които разполагат с дворно място у дома или на вилата, са се сдобили с барбекю. С него е лесно и вкусно, често е повод за срещи и положителни емоции. Нека разгледаме отделните видове и къде е препоръчително тяхното поставяне и основните правила за безопасна употреба.

Защо барбекюто е много повече от храна

Това е прибор, благодарение на който за кратко време ще приготвим множество пържоли, кюфтета, шишчета и други подобни вкусотии, още докато си стоим на слънце в градината. Подобен прибор е достатъчно компактен и не заема много място. Ако често организираме сбирки с приятели, съседи и познати, чрез този уред ще приготвим много повече от вкусна храна за гостите си.

Благодарение на различните типове избирате измежду подвижни или стационарни грил камини, модулни елементи или такива, захранващи се с газ, въглища или електричество, но по подробно за тях ще поговорим сега.

Какви са характеристиките на отделните видове

По-горе ги споменахме накратко, но сега ще поговорим по-подробно за тях:

  • газово - високата му температура се осигурява от газта пропан-бутан и тук вече вероятно се досещате, че приборът изключително бързо загрява и почти мигновено започвате печенето; Различните типове се отличават по големината на площта за приготвяне и броя на горелките;
  • електрическо - загряват по-бавно от горните и се разграничават по мощността на нагревателя си и съответно по консумираната електроенергия за час работа. С увеличаване на мощността нараства и консумираната електроенергия за единица време. Нагревателите представляват електрически реотани, нагряващи се до определена температура;
  • на въглища - характеризира се с по-голяма компактност и запалването става чрез дървени въглища. Има модели с колелца за лесно придвижване от едно място на друго;
  • чугунено - корпусът му е изработен от чугун. Характеризира се с повишено тегло, продължително време отдава топлина и е чувствително към удари в твърди предмети;
  • грил - съществуват подвижни и стационарни варианти, като към последните могат да се добавят или премахват отделни допълнителни модули.

 

Къде може да се постави и какви са основните правила

Сега накратко ще разгледаме удачните места за поставяне на уреда и нужните мерки за безопасност, които да предприемете.
1. Грилът трябва да е поставен на поне 5 метра от околните сгради. Така дори и да се разпали повече огъня в следствие на духане на вятъра, няма опасност от възникване на пожар.
2. На минимум 2 метра от горещия огън не бива да има каквито и да е запалими предмети и вещества.
3. В радиус от 10 метра от уреда не бива да се срещат каквито и да е мазни кърпи и суха лесно запалима растителност.
4. Не оставяйте горящото оборудването без надзор до пълното му изгасване.
5. Забранено е паленето на огън и всякакви съоръжения за готвене под клоните на дървета или горски насаждения.
6. Не използвайте запалими течности за разпалване, защото те могат да доведат до тежки изгаряния.
7. Препоръчително е наблизо да се намира пожарогасител или кофа с поне 10 литра вода.
8. Не на последно място - дръжте домашния любимец под око.

Спазвайки гореописаните мерки за безопасност, ще си осигурите едно спокойно и весело парти преживяване с приятели и любими хора на двора или на терасата.

Защо да се доверите на Home-max.bg

Защото само при нас имате достъп до огромна гама от различни по вид, големина и материал на изработка барбекюта на атрактивни цени с гаранция за качество. В онлайн магазина Home-max още ще попаднете на страхотни консултанти, готови да Ви съдействат във всяко затруднение при покупката, избора или да отговорят на други интересуващи Ви въпроси.

При нас доставките са едни от най-бързите, без значение къде живеете в страната, а сайта ни е достатъчно интуитивен за да купувате дори буквално с два клика на мишката, така че при нужда се свържете с нас и ще съдействаме.