Филтрирай по
Цена
от 23 лв. до 49 лв.
Страница 1 от 2

Какво е клинкер

Това е плочка, създадена от внимателно подбрани глини, изпечени на пещ под натиск и при изключително високи температури до около 1300 градуса по Целзий в продължение на 48 часа. Процесът е продължителен и сложен, но крайният резултат е с високи технически спецификации и с отлична естетическа текстура.

Нека разгледаме предимствата на клинкера:

  • Изключително твърд материал със силна устойчивост на удар;
  • Минимална абсорбация на вода, поради което не изисква допълнително запечатване;
  • Висока устойчивост на плъзгане;
  • Устойчив на надраскване;
  • Устойчив на киселина и химикали;
  • Изключително термоустойчив;
  • Висока механична якост;
  • Клинкерът не избледнява с времето;
  • Ниска топлопроводимост.

Къде е подходящо да го използвате

Клинкерът е подходящ както за интериорни решения, така и екстериорна облицовка. Може да се използва за стълби, фасади, басейни, тротоари и други.
Тази плочка има много ниска топлопроводимост, което предотвратява нагряването от слънцето в къщата през горещото лято и намалява в голяма степен загубата на топлина от вътрешната страна на къщата през зимата. Високата водопоглъщаемост на клинкерните плочи не позволява на излишната влага да се натрупва, по този начин елиминира появата на нежелани явления като конденз, който при ниски температури води до обледяване и постепенно разрушаване на покрива и не само. Това ги прави подходящи дори за условия като руска зима.
Други предимства на този материал са: устойчивостта на продукта срещу мухъл, гъбички, ултравиолетово лъчение, микроорганизми, вредители и пожар. Притежава добра топло и звукоизолация.

Трудно ли е поставянето му

Ако говорим за вътрешни работи, по-специално за стената, тя първо трябва да бъде почистена от старото покритие. Но преди това трябва да покриете пода с предпазен найлон, както и да изнесете или защитите мебелите в помещението.
Следващата стъпка е проверка на повърхността за равномерност по нивото на конструкцията. В случай че нивелирът не показва равна повърхност, то ще трябва да „изправите“ стената.
Ако пък имате права повърхност, направо можете да преминете към грундирането. Вече сте готови с основата! Можете да преминете към полагането на клинкера, като започвате с ъгъл, ако пък нямате ъгъл, то започнете от основата към върха. Трябва да имате помощно средство, за да отмервате еднакво разстояние между плочките.
Специално лепило, препоръчано от производителя, се нанася върху плочката с назъбена мистрия. За стена покриващият слой трябва да е около 2 мм. За подови настилки дебелината може да варира от 7 мм до 15,5 мм. Малко количество адхезивна смес се нанася върху стената или пода, излишъкът се почиства с шпатула с гребен.

Защо да поръчате онлайн от HomeMax

Ние в HomeMax предлагаме огромно разнообразие от клинкерни плочи, при това с отлично съотношение цена - качество. Като вече добре запознат с всички предимства на този продукт, сме сигурни, че ще изберете да направите инвестиция в най-надеждния облицовъчен материал.
Помислете за защитата на Вашия дом от външни влияния още днес!