Телевизори и плазми

Филтрирай по
Марка
Размер на екрана inch/см
Категория/ резолюция
SMART функция
Wi-Fi
Цена
от 169 лв. до 349 лв.
Страница 1 от 1

Телевизорите отдавна вече не са само устройства за гледане на предавания, а функциите им до голяма степен са сходни с тези на компютрите. По-скъпите и съвременни LCD решения са снабдени дори с операционна система и могат да влизат в интернет. С функционалността по-подробно ще Ви запознаем по-долу, както и с видовете и методите за правилен избор.

Какви са функциите на съвременните телевизори

Поради сходството си с персоналните компютри, SMART TV решенията са оборудвани с операционна система, поддържаща инсталирането на допълнителни приложения. Също, във вградените такива има браузър за влизане в сайтовете (при наличието на интернет връзка), както и достъп до популярните видео-хостинг услуги.
Те притежават различни настройки на картината, като контраст, LED подсветка (задно светодиодно осветление на екрана), могат да се ползват във вид на компютърен монитор и дори притежават висококачествено съраунд озвучение за максимално потребителско изживяване.

Какви разновидности и технологии има

При развитието на технологиите в областта на телевизионните устройства, предимно се акцентира върху подобряване качеството на картината. За целта, отрасловите компании постоянно разработват нови технологии за производство на TV матрици.
Последните достижения в областта принадлежат на AMOLED матриците, лишени от задно допълнително осветление, а при тях всеки пиксел е способен самостоятелно да излъчва светлина. Така се подобрява видимостта на изображението, дори и в най-тъмните му зони, а черното е органично и е в оригиналния си нюанс.
По разновидности, те основно се отличават по своя дизайн и големина на екрана, който се измерва в инчове по диагонал. Външността на телевизионните приемници е универсална и тя се вписва във всеки настоящ интериор.

Как да изберем

Сега ще дадем някои базови насоки, които ще Ви помогнат правилно да се ориентирате в огромното разнообразие:
• Големина - ако устройството Ви е нужно за кухнята да си гледате новините, то и 26” модел ще е напълно достатъчен. За домашното кино в хола обаче, със сигурност трябва по-голям. Изследванията на потребителските мнения показват, че предпочитани са от 32 до 55 инча.
• Резолюция - абсолютно препоръчително е един телевизор вече да е поне с HD разделителна способност. Това означава 1280х720 пиксела по вертикала и хоризонтала на картината. Разбира се, показателя е доста малък за съвременните стандарти и ако можете да си позволите е добре да прибегнете и до по-добър вариант (Full HD, Ultra HD – 4K и т.н.).
• Интерфейси - предварително бъдете наясно с допълнителната периферия за свързване към новата Ви покупка? Игрови конзоли, домашна камера, компютър и т.н. Направете си списък и се уверете, че избраният от вас модел притежава съответните портове. Популярни днес са USB, HDMI, 3,5 мм жак и т.н.
• Операционна система - ако Ви е нужен SMART-телевизионен приемник, то със сигурност ще трябва да се спрете на дадена OS. Предимно се използва Android TV на Google, Tizen на Samsung и Firefox OS. Първите две са най-често срещани.
• Не забравяйте да вземете мерките на предвиденото за поставяне на уреда място. Често се случва екрана да е по-голям от предвиденото място и да изникнат затруднения с инсталацията.

Какъв избор има в home-max.bg

В асортимента на онлайн магазина home-max.bg е достъпно огромно разнообразие от големини, дизайни и функционалности. Очакват Ви както бюджетни, така и скъпи флагмански модели от различни производители на неустоими цени и с гаранция. Заповядайте, разгледайте и при колебания, свържете се с нас за да Ви съдействаме.

Защо да купите от home-max.bg

Защото на първо място магазинът ни е изключително иновативен и интуитивен и е малко вероятно да се объркате при навигацията. На второ, предвид огромното разнообразие, няма вариант да не откриете съответстващ на изискванията Ви продукт. Само при нас не е нужно да се регистрирате и да оставяте лични данни - предвидили сме вариант за бързо пазаруване, за да не губите време в регистрация.
Виждате малка част от достъпните екстри. Посетете някой от магазините ни и се присъединете към армията от лоялни клиенти, пазаруващи с години от нас. Очакваме Ви!