Въздуховоди

Филтрирай по
Продукти
Материал
Форма
Диаметър/Размер
Дължина
Цена
от 2 лв. до 22 лв.
Страница 1 от 2

Изграждането на вентилационна система е задължително във всяка съвременна баня, защото тя се грижи за поемането и отвеждането на миризмите от помещението. От какво се състои и основните принципи на нейното създаване. Нека видим!

Кои са необходимите елементи за вентилацията на банята

Обикновено тя се състои от гъвкави или твърди алуминиеви или PVC, кръгли или правоъгълни въздоховоди. Тяхното предназначение е да позволят преминаването на поетият от санитарния кът въздух, който да отиде навън. Движението му се извършва принудително, чрез употребата на електрически канален или друг тип вентилатор.

Въздуховодите обикновено се прокарват по тавана още на ниво ремонтни дейности и се прикриват, чрез изграждане на окачен таван. Възможно е обаче и тяхната инсталация от външната страна на помещението.

Какви са основните правила при инсталацията

За да се изгради цялостната система за отвеждане на въздуха е необходимо на първо място да притежавате всички нужни аксесоари - съответната дължина тръби и техните допълнителни компоненти. Това са колена, тройници, клапа за стена, преходи и т.н. После Ви трябват и специални монтажни скоби.

Препоръчително е обвиването на тръбите с минерална вата, която всъщност поема вибрациите и така значително се намалява генерираният шум по време на работа.

Може ли сами да поставите или замените въздуховоди

Възможно е! Нужно е само да притежавате новият елемент, който ще поставите на мястото на стария, да разхлабите или отстраните държащите скоби и да извършите подмяната. Сглобките изключително лесно се снаждат, без необходимост от придобиване на специфични познания в областта. Нужно е просто внимателно да боравите с отделните компоненти, да ги поставяте или отстранявате, без да нарушите останалата конструкция.

Какво се предлага в home-max.bg

В асортимента на онлайн магазина ни сме Ви приготвили изобилие от алуминиеви или пвц съединителни и основни въздоховоди, предназначени за изграждане на пълноценна вентилационна система в тоалетната. Това са още:

  • кръгли или плоски правоъгълни конектори;
  • коляно;
  • тръби;
  • съединители;
  • скоби;
  • тройници.

По време на избора, обърнете внимание на размерите и вземайте отделните елементи с еднакви параметри, за да пасват при сглобяването им.

Защо да предпочетете home-max.bg

Защото в онлайн магазина на Home-max ще намерите всички части за създаването на пълноценна инсталация, отвеждаща миризмите от тоалетната Ви, поддържайки помещението свежо и приятно за престой. Целият асортимент в категорията е произведен от качествени материали и се предлагат на атрактивни цени при изгодни условия. Ако срещате затруднения, не пропускайте да се свържете с наш консултант за повече информация. Очакваме Ви!