Радиатори за отопление на баня

Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 499 лв.

Употребата на радиатори в цялостна система за отопление все по-често се среща в съвременния дом, защото те предоставят огромно удобство. На първо място загряват всички помещения в къщата едновременно и на второ - чистотата и комфорта се запазват. Нека разгледаме достъпните видове, нужните принадлежности за сглобяване на парно и основните особености по време на монтаж.

Какви видове и специфики имат

В магазина се предлагат няколко вида:
• алуминиеви - направени са изцяло от алуминии. Те се отличават със своята лекота и изключително краткото време за нагряване;
• маслени - пълни са с минерално масло, което има отлична степен на топлопроводимост и дълго време след изключване, уреда продължава да отдава топлина. Характеризира се с повишеното си тегло и наличие на терморегулатор за поддръжка на температурата в помещението. Тези уреди са електрически, а мощността им варира в различна степен;
• панелни - това са радиатори за парно отопление с гореща вода. Те изключително бързо се нагряват, но и бързо изстиват. По-тежки са от алуминиевите си аналози, но са по-евтини;
• други - лирите представляват тръбни, вертикално ориентирани конструкции, по които отново тече гореща вода, чиято топлина се отдава в околното пространство. Характерно за тях, е че са предназначени за употреба в банята и са със стенен монтаж.

Кои са необходимите принадлежности

За да започне да функционира цялата система на парното, тя се нуждае от допълнителни аксесоари, като свързващи тръби с алуминиева вложка или полипропиленови решения. След това на всеки радиатор се монтира обезвъздушител, чрез който след напълване на системата се прогонва остатъчния въздух. Това е изключително важно за ефективното функциониране и получаване на максимален резултат от отоплението.

На следващия етап се монтира и регулаторен воден кран, позволяващ да спрем някои от нагревателните елементи или да ги намалим. Много удобни при смяна. Нужни са ни и два колектора за топлата и студената вода, равномерно разпределящи течността по отделните радиаторни компоненти и всеки от тях да може да функционира напълно самостоятелно от останалите.

Кои са основните характеристики за монтаж

Основните особености са: да съблюдавате мощността на отдаващите топлината компоненти с квадратурата на отопляемото помещение, степента на топлоизолация и качеството на наличната дограма. Също, когато купувате дадена допълнителна принадлежност, задължително трябва да знаете какъв диаметър Ви е нужен, с вътрешна или външна резба и т.н.

Важен момент при инсталацията е топлоизолацията на свързващите тръби. Така докато горещата течност преминава през тях, тя запазва температурата си и не я губи по пътя си към радиаторния елемент.

Какво се предлага в home-max.bg

Освен гореспоменатите аксесоари, в онлайн магазина на home-max.bg ще откриете пълна гама от вентили, клапи, термостати, различни свързващи и преходни адаптори и т.н. Всички продукти са изработени от висококачествени материали и се предлагат на достъпни цени, а разнообразието е достатъчно голямо за да откриете търсеният от Вас компонент.

Защо да изберете от home-max.bg

Защото на Ваше разположение и на едно място е всичко необходимо за изграждането на цялостна и функционална отоплителна инсталация. В случай на трудности при подбора, имате достъп до квалифицирани консултанти. Те с радост ще съдействат и ще Ви предложат най-оптимално решение, напълно съответстващо на нуждите Ви.

Също така, стоките ни са с гаранционен период и няма защо да се притеснявате. И не забравяйте - в случай на нужда ни потърсете. Очакваме Ви!