Панелни радиатори

Филтрирай по
Цена
от 89 лв. до 249 лв.
Страница 1 от 2

Ако вече сте избрали да отоплявате своя дом не просто с един уред, а с цяла отоплителна система с водна риза, задължтелно ще са Ви необходими панелни стоманени радиатори. И не само, ако сградата, в която живеете се отоплява централно – също са Ви необходими такива приспособления. А може би просто имате нужда от подмяна на Вашите?
Изборът на радиаторът с правилните характеристики и ключов за разхода и ефективността. В противен случай монтажът би бил нерационален.
Важно е да се отбележи, че този начин на отопление като първоначална инвестиция в никакъв случай не е бюджетно решение, но в процеса на използване възвръща стойността си. Предпочитан начин за отопление, който не изсушава въздуха, икономичен е и дори след спиране продължава да отдава топлина.
По-дългият живот на панелните радиатори зависи до известна степен от качеството на водата.

Какво представляват панелните радиатори?

Панелният радиатор е тяло, което е неизменна част от системите, които отоляват чрез циркулираща гореша вода. През него преминава топлата вода и по този начин се отоплява помещението на принципа на естествената конвекция на въздуха.
Състои се от един до три панела. Към тези панели, с цел повишаване на ефективността се прикрепят конвектори. Това са топлообменници, които приемат топлината и я отдават продължително в стаята. По този начин се отопляват домове, еднофамилни къщи и офиси.

Какви видове има?

Разбира се панелните радиатори имат своите характеристики:

  • Според начина на свързване – странично, долно или универсално;
  • Според конфигурацията – брой панели и брой конвектори – най-масово търсеният е така нареченият Тип 22 – с два панела и с два конвектора;
  • Според налягането;
  • Според мощността – всеки производител има схеми, по които лесно се изчислява необходимата Ви мощност и съответно модела, който би бил най-рационален избор за Вас.

Как помага в избора ни Home-Max?

В ХоумМакс ще имате възможност да откриете панелни радиатори с мощност и размери според Вашите потребности. Освен това можете да се обърнете за съвет към нашите консултанти. Не се колебайте да поръчате или да се свържете с нас онлайн. Ако все пак сте привържаници на традиционното пазаруване във физически магазин, преди да ни посетите проверете за наличност от желания артикул в удобния за Вас магазин. В случай, че не е наличен – уведомете ни – ние ще се погрижим да да осигурим наличност според Вашите нужди.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм