Осветителни тела


Осветителните тела освен, че се използват за осветление на градината, за дома, хола, банята, спалнята, кухнята, те имат и декоративен характер, допълващ цялостната визия на обзавеждането. Сега ще разгледаме предложенията ни, техните параметри и монтажни особености.

Какви осветителни тела предлагаме?

При нас в онлайн магазина Home Max Ви очаква широк асортимент от модерни полилеи, лампи за таван, за стена, бюро, детски и всякакво осветление на достъпни цени. Те се различават по своята атрактивност и качество на изработката. Имате избор измежду всякакви дизайни, форми и размери, отличаващи се както по мястото за разположение, така и по начина на техния монтаж.

В гамата ни още ще срещнете луминисцентни, LED и соларни външни варианти, за детска стая, влагозащитени за употреба в банята, както и във формата на различни животинки, висящи, стенни и още много други. Заповядайте, разгледайте и при нужда се свържете с нас.

Характеристики

При избора на осветителни тела е нужно да сме наясно с някои технически характеристики, за да преценим по-адекватно какво точно ще ни е от полза. Обърнете внимание на следните параметри:
• Мощност на лампата - колкото мощността е по-голяма, толкова излъчвания светлинен поток ще е по-голям. Показателят се обозначава с латинската буква W. Например, 50W обикновена крушка с нажежаема жичка е достатъчна за помещение от около 20 кв.м;
• Вид на лампата - ако преди съществуваше един основен, то сега се предлагат доста разновидности, работещи по различни технологии (LED, луминисцентни и т.н.). Всяка от тях се отличава по консумацията на електричество и параметрите на излъчвания светлинен поток;
• Дизайн - съобразете дизайна на новата Ви покупка да се вписва максимално органично в интериора;
• Височината на помещението - ако се спрете на полилей за основно осветление, който ще се монтира на тавана, би следвало да вземете под внимание височината от пода. Ако тя е минимум 2 м, насочете се към фиксиран върху метална основа модел. Ако разстоянието е над 2 м, може да се спрете и на висящ;
• За стена или таван - ако избирате за декорация, стенните модели са подходящи. В останалите случаи се насочете към таванните.

Монтаж

Процесът е идентичен, независимо от вида на продукта, без вариантите за бюро и декоративните такива. Нужно е свързването на предвидените предварително два полюса + и - от електрическата инсталация, като поляризацията на изводите е без значение. Изводите се свързват към тези на продукта, посредством пристигащата в комплекта бакелитова контактна клема, използвайки права отвертка.

Обикновено е нужна и допълнителна основа под формата на стърчащ винт в дюбел, върху който се извършва окачването на цялата конструкция и той поема изцяло тежестта й. Разбира се, всичко остава скрито в специалната предпазна част от продукта и на външен вид се създава впечатлението, че той е залепен за стената.

При декоративните и за бюро е необходимо простото включване в контакта и щракването на специалното ключе. Някои от тях позволяват и произволно позициониране на светлинния поток за максимален комфорт при употреба.

Асортимент

Състои се от многобройни варианти за подбор, така че да декорирате желаното от Вас място с прекрасно фоново или основно сияние, характерно за съвременните интериорни и екстериорни решения. Без значение дали става дума за помещение с повишена влажност, като банята или кухнята или обикновени стаи от рода на хол, коридор, спалня, асортиментът ни е достатъчно богат, за да удовлетвори дори и най-капризните желания.

Имате модели за външен монтаж със степен на IP влагозащита и корпуси, предпазващи ги от странични влияния, като духане на силен вятър, песъчинки и попадане в тях на различни фини замърсявания. Убедете се сами!

Защо да се доверите при избора си на Home Max?

Защото през дългото си пазарно присъствие, ние прецизно успяхме да проучим и анализираме желанията на клиентите ни, актуализирайки продуктовите ни гами в съответствие с получените резултати.

С оглед на това, към днешна дата Вие получавате освен голямото продуктово многообразие, така и евтини цени, добро качество, професионално обслужване и краткосрочни доставки. Вижте предложенията ни за вас и в случай на възникнали конкретни въпроси, не се колебайте да ни пишете. Очакваме Ви!