Филтрирай по
Марка
Цокъл
Влагозащита
Цвят
Цена
от 5 лв. до 69 лв.

Осветлението за баня трябва да се вписва в цялостния й дизайн и същевременно да бъде безопасно, имайки предвид, че банята е мокро помещение. В магазини Home-Max предлагаме различни видове осветителни тела, предназначени за мокри помещения и отговарящи на стандартите за безопасност.

Какво представляват плафоните за баня

Плафонът е таванска лампа. Ако приемем, че в банята трябва да имаме 3 нива на осветление:

  • първо ниво – основното - светлината обхваща цялото помещение;
  • второ ниво – осветление, което ни помага в ежедневни дейности, като бръснене, грим и други, обикновено разположено около огледалото;
  • трето ниво – акцент над ваната, около душа или друго, което да подчертае елементи от интериора.

Плафоните спадат към основното осветление. Те са практични, проектирани да се сливат с декора, чудесен избор за минималистичната модерна баня.

Какви видове има

Можете да изберете в различна форма – кръгла, квадратна, елипсовидна, по-голяма или напротив.

По-важното при избор на осветително тяло за баня е тяхната защита от проникване на твърди частици и течности IP (Ingress Protection), според зоната, в която ще се монтира. Този показател за защита е отбелязан върху опаковката на всяко тяло. IP рейтингът на даден продукт се определя от 2 цифри. Първата означава степен на защита от проникване на твърди частици, а втората – нивото на защита във вътрешността от проникване на вода или други течности. За банята по-важна е втората цифра - тя не трябва да бъде по-малка от 4.

Съчетават се лесно, именно поради изчистения си дизайн и тъй като, както споменахме се явяват основно осветление, можете да ги комбинирате с атрактивни аплици и луни.

Хубаво е да изберем светлина близка до дневната, тъй като често банята е изолирано помещение и липсва естествена такава.

С последните модификации и нововъведения в светлинните източници се постига почти еднаква светлина и при трите най-популярни вида осветление: лампи с нажежаеми жички, флуоресцентни лампи и LED осветление. Последните са най-икономични и с най-дълъг живот. Светодиодите не изгарят изведнъж както е при обикновените крушки, при тях с течение на времето силата на излъчваната светлина постепенно намалява. Светодиодните осветителни тела са здрави и дълготрайни. Първоначалната инвестиция в LED осветление ще се изплати бързо, а сметките за електричество ще спаднат.

Как помага в избора ни Home-Max

Както вече сами сте се убедили, ние в Home-max предлагаме огромен асортимент от осветителни тела за баня. Изберете серията, която подхожда най-много на Вашето помещение и поръчайте! Ако пък Ви е трудно да прецените онлайн, заповядайте на място в нашите магазини, където ще можете да се докоснете и да вземете правилното решение!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм