Микровълнови печки

Филтрирай по
Марка
Мощност
Вид управление
Цена
от 42 лв. до 349 лв.
Страница 1 от 1

Микровълновите печки вече доста широко навлязоха в домакинствата. Те изключително бързо затоплят храната и я правят мека и приятна за консумация, без обаче да загряват съда, в който е поставена. Как става подобна магия, основните особености и видове ще ги научим още сега.

Какъв е основният им принцип на действие?

Как става така, че яденето се загрява и даже е горещо, а съдът студен?! Подобно явление е придружено с научно обяснение и то е валидно само за настоящия тип електроуреди. В състава на храните се съдържат отделни вещества, като минерални соли, мазнини, захар, вода и т.н. Те изобилстват от биполярни молекули - притежават положителни и отрицателни полюси.

Всички месни и зеленчукови продукти съдържат подобни молекули, в обичайната среда намиращи се в хаотична порядъчност. Под електрическо въздействие обаче те следват посоката съответно на положителния и отрицателен заряд. При промяна на поляризацията с честота 2450 MHz, тези молекули започват да се удрят една в друга и се получава триене помежду им, отделяйки се топлинна енергия.

Нека споменем, че 1 херц означава едно колебание в секунда, а 1 мегахерц - един милион колебания. Съответно, полето се променя 4 900 000 000 пъти в секунда. Това всъщност е микровълновото лъчение, предизвикващо загряването на закуската ни.

Микровълнова фурна

 

 

 

Какви характеристики имат?

При покупката, важни са спецификицаиите от рода на:
• Мощност - бързината на загряване;
• Управление на уреда - електронно или механично. В първия случай параметрите се задават чрез бутони и циферблат, а във втория завъртате механично копче с нанесени около него стойности;
• Обем - вместимостта на вътрешната камера. Колкото по-голяма е тя, толкова повече хранителни продукти ще поеме наведнъж. За домашно ползване 25 литра са напълно достатъчни.

Какви видове има?

• Обикновена - предназначена е само за претопляне и размразяване на храната. Тя няма отделни функции и съответно е най-бюджетното решение от всички останали.
• Микровълнови фурни с грил - освен споменатите по-горе функции, притежава и вграден отделен нагревателен елемент за приготвяне на грил.
• С конвекция - с допълнителен вентилатор, обдухващ с горещ въздух ястието отвсякъде, претопляйки го равномерно. Това дава ефекта на готвене във фурната.
• Многофункционална - най-скъпото решение от всички видове, но и комбиниращо в себе си гореизброените функции, както и много други екстри.

Как да ги почистваме и поддържаме?

В магазините се предлагат специални почистващи препарати. С тях измивайте внимателно стените на камерата. Ако тя е силно замърсена - налейте чаша вода, поставете и включете за минута да кипне. После мръсотията ще е влажна и лесно се отстранява. Стремете се да почиствате границите, с които вратичката прилепва при затваряне, защото ако те са замърсени съществува вероятност от изтичане.

Препарати за почистване

 

 

 

Какъв избор има в Home-max.bg?

При нас в онлайн магазина ще откриете разнообразие от типове управление - механично или електронно, различни обеми на камерите и разбира се множество функционалности. Предлагаме и допълнителни аксесоари за по-комфортен монтаж. Например специални стойки за стенно прикрепване на уреда. Влезте дори още сега и разгледайте категорията, а при нужда от съдействие, веднага се свържете с наш консултант. Той ще Ви изслуша и предложи най-доброто за нуждите Ви решение.

Защо да изберете от Home-max.bg?

Защото в търговските обекти на Home-max се продават само нови и висококачествени печки за домашно ползване на атрактивни цени и с множество допълнителни изгодни предложения.
Можете безплатно и през работно време да се консултирате с наш оператор за предлаганите продукти и как да направите правилния избор, така че заповядайте още сега. Очакваме Ви!