намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   
homemax  

Торове

Сортирай по

брой на страница

 

Амониева селитра 2.5 кг

3,
99 /бр.
 

Смесен тор NPK (15-15-15) 2.5 kg

5,
49 /бр.
 

Лактофол Течен тор за Разсад 250 мл

2,
79 /бр.
 

Лактофол Гранулиран тор за растения, обичащи кисели почви - 0.800 кг

7,
99 /бр.
 

Сяра 80ВГ 60 гр

1,
99 /бр.
 

Син камък 500 гр

6,
29 /бр.
 

Бордолезов разтвор, 330 гр

4,
29 /бр.
 

Топсин М 70ВДГ 20 гр

2,
99 /бр.
 

Куадрис 25 СК 25 мл

8,
99 /бр.
 

Алиет Флаш 30 гр

4,
29 /бр.
 

Акробат плюс ВГ 100 гр

8,
99 /бр.
 

Нуреле Д 20 мл

3,
29 /бр.

Торовете са познати на градинарите, като подхранващи почвата допълнение, от хилядолетия и до днес продължават масово да се използват в земеделието. Кога са необходими, техните разновидности и вариантите за избор ще ги разгледаме в следващите редове.

Какво представляват торовете и кога се използват?

Представляват хранителни вещества за растенията и почвата, повишавайки нейното плодородие. Те предоставят на растителността един или няколко дефицитни, но важни за нейното съществуване химически компонента. Всеки от видовете е с различно наситено съдържание на даден компонент, с което се подхранва растежа на засятата култура.

Какви видове има и за какво са подходящи?

Съществуват няколко основни разновидности:

  • Органични - те подобряват почвената структура и стимулират развитието на полезните микроорганизми. В същото време снабдяват растенията с необходимите им макро и микро елементи;
  • Минерални - наричани още неорганични съединения, те обогатяват земната пръст с нужните за растителността елементи, като азот, калий, фосфор и т.н;
  • Фосфатни - извличат се от съдържащите фосфатния анион PO43− минерали.

Задължителни или необходими са препаратите?

Ако земята е “изхабена” от към хранителни вещества и елементи, а в същото време очакваме посевите ни да са здрави и красиви е нужно изкуственото й допълнително подхранване.

Как да изберете и с кого да се консултирате?

Изборът се основава на очакваните от нас желания и от нуждите на почвата, но за универсално решение се счита азотния тор, по-познат като амониева селитра. Той е добър вариант и за подхранването на есенните посеви, когато това се случва при високи температури. Другият предпочитан вид е карбамидът с 46% съдържание на азот. Подходящ е за ранното зимно торене, когато земната пръст е замръзнала.

Ако не разполагате с нужните специфични познания, с които да направите правилният избор, винаги и през работни дни можете да се обърнете към консултантите ни за съвет. Те са експерти в областта и със сигурност ще Ви препоръчат най-оптималното решение, съответстващо на Вашия случай, така че потърсете ни!

Какви са предложенията на Home-max.bg?

В магазина на Home-max онлайн ще откриете цял асортимент от течни, твърди и тревни препарати на изключително неустоими цени и с множество различни разфасовки. Както винаги, предложенията ни са много големи и разнообразни, така че всеки да открие търсеното от него и да може да ги закупи при най-добрите условия. Заповядайте, ние Ви очакваме!

Защо да пазарувате на Home-max.bg?

Защото сме от малкото онлайн ритейлъри, предлагащи качествени стоки на най-достъпни цени и в същото време с достатъчно голямо разнообразие, за да покрием по-широк спектър от потребителски желания. Предвидили сме и професионални екипи с различни познания от отделните области, така че да сме полезни на всички, включително и в съветите относно подбора на земеделски подхранващи препарати, за това потърсете ни при трудности. Ние сме тук!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм