Течни торове

Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 26 лв.
Страница 1 от 2

Течният тор е форма на тор, който се използва в селското стопанство и градинарството за подхранване на растения. Този вид представлява разтворими хранителни вещества и необходими на растенията елементи, които се прилагат директно в почвата.

За какво служи течният тор

Течните торове съдържат основните хранителни елементи, необходими на растенията за растеж и развитие. Те могат да включват азот (N), фосфор (P), калий (K), както и други микроелементи като Бор (В), Мед (Cu),Желязо (Fe) хелатизирано, Mанган (Mn), Mолибден (Mo), Цинк (Zn) и други.

Предимството им е, че се абсорбират по-бързо от растенията в сравнение с твърдите торове, тъй като са в разтворена форма. Това позволява на растенията да поемат хранителните вещества и да ги усвоят по-добре.

Течните торове могат да бъдат точно дозирани, което улеснява контрола върху хранителните нужди на растенията. Това позволява земеделците и градинарите да прилагат точното количество тор, което се изисква. Те могат да бъдат комбинирани с други продукти или добавки, които подобряват качеството на почвата, като например хумус.

Предотвратяване на недостиг на хранителни елементи: Течните торове могат да се използват за бързо справяне с недостига на хранителни елементи в растенията и тъканите им, което може да предотврати заболявания и засегнат растеж.

За кои растения е необходимо да го използваме

Растенията имат различна нужда от хранителни вещества, спрямо средата в която растат или техния вид, ако имат по-специфични потребности, за да растат здрави и с много цветове, както са орхидеите, например. Течните торове се делят в няколко групи, нека видим какво включват различните:

  • Универсални -тук ще откриете торове за растения, които растат в лехи, край огради или на поляната, отделен за различни видове стайни растения и друг за различни видове балконски растения;
  • Специални - тук влизат торове за орхидеи, рододендрони и азалии, за растения, които предпочитат киселинна почва, за зеленчуци, за сукуленти, а също има тор за някои по-екзотични растения - цитруси, манго и авокадо;
  • В БИО течните торове ще откриете - за цитруси, за билки, както и за цялата градина.

Течните торове са инструмент в ръцете на този, които внимава с препоръките на производителите. Могат да бъдат в помощ в както в земеделието, така и в  градинарството и могат да бъдат използвани за оптимизиране на растителното производство. Те ще заздравят корените, ще подсилят растежа и ще помогнат на растението да имат повече и по-ярки цветове.. Те трябва да се прилагат с внимание и съгласно указанията на производителя, за да се избегнат вредни последици и прекомерно заливане с хранителни вещества.

Защо да се доверим на home-max.bg

Течният тор може да се използва както в зеленчуковата градина, така и за екзотичните плодни дръвчета. Има продукт за стайните растения и за балконските цветя. Трябва само да изберете специфичния вид за Вашите растения, за да бъде почвата подхранена по най-добрия начин и да получите удовлетворяващи резултати на разумна цена. Можете да поръчате онлайн или да вземете на място от нашите магазини. Очакваме Ви!