Строително оборудване и инструменти

Строителните инструменти в момента са много използвани както в бита, така и в професионалната работа. Поради постоянното развитие и усъвършенстване на бранша, в последните години се наблюдава нарастваща тенденция към покупката на подобно оборудване. Ето защо днес ще видим кои се употребяват при подготовката за работа, тези по време на ремонта и за довършителните дейности.

Кои инструменти се използват при подготовка?

Браншът е изключително обширен и в зависимост от целта на ремонта са необходими и различни подготвителни аксесоари. Към задължително присъстващите обаче може да се причислят нивелира, молива, ролетката, транспортната количка и т.н. С молива например ще разчертаем схемата за действие и ще отбелязваме измерванията с ролетката.

С нивелира ще извършим нужните измервания на нивото, за да преценим денивелацията в дадена област от пода, а с транспортната количка ще си подготвим материалите. Отвеса пък е много подходящ при зидане на стени, за да се проверява дали зидарията е права.

Кои се използват за извършване на ремонт и поправки?

За същинската част от майсторлъка е необходима зидарска маламашка за шпакловане на стени и тавани, а мастара е нужен при изравняването на подовите и стенни мазилки. Тук разбира се, приложение намират и шпаклите за дозиране на готовия материал или за отстраняване на остатъци от дадена гладка повърхност, а понякога и за бъркане на смес в малък съд.

Кои са за довършителни дейности?

Към довършителните инструменти, ще причислим пистолетите за силикон, употребявани за слепване на различни повърхности и уплътнение. Нивелира или отвеса също може да се добавят в тази категория, защото с тях накрая се проверява цялостната равнина. Ако се налага за финал поставяне на стъклопакети, идеални за пренасянето им са специалните вакуумни лапи за стъкла, гарантиращи безопасност и лекота при употреба.

Какво разнообразие може да намерите в Home-max.bg?

При нас онлайн е достъпно всякакво професионално строително оборудване на най-добрите цени. Очаква Ви многообразие от ръчни пособия, като:

  • маламашки;
  • шпакли;
  • чертилки;
  • мастари;
  • колички и още много други подобни.

Влезте разгледайте и се свържете с нас при нужда.

Защо да изберете Home-max.bg?

Защото сме лидер в областта на строително оборудване, осигурявайки пълна гама от различни видове стоки и услуги. Мисията ни е да запълним изцяло тази пазарна ниша и да предоставим на клиентите си качествено обслужване и място, от където да намерят всичко необходимо за създаването и поддръжката на един прекрасен дом. Заповядайте в онлайн магазина ни и се възползвайте от невероятните ни предложения. Очакваме Ви!