Филтрирай по
Цена
от 2 лв. до 189 лв.

Боите за метал масово намират приложение както в битови условия, така и в строителната и автомобилната индустрия. Днес ще разгледаме техните разновидности и ще дадем някои съвети за работа с тях. Ще споделим още вариантите за разпознаване на качествените решения и тези, които са достъпни при нас. 

Какви видове има и за какво са подходящи?

  • маслени - използват се за боядисване на външни елементи, поради токсичния си неприятен мирис и се характеризират с бавно съхнене. Предпочитани са в изключително извънредни случаи;
  • епоксидни - въпреки своята токсичност, тези мазила създават устойчива на термични влияния повърхност;
  • алкидни - много разпространени, поради своята универсалност и приложимост в различните метални основи;
  • акрилни - принадлежащи към водно-дисперсионните материали, тези бои създават устойчива на корозия защитна основа. В състава си освен вода, съдържат и специални пластификатори. 

Препоръки за работа с бои за метал

Преди същинското боядисване се налага специална обработка на металната повърхност, за да може покритието да е максимално ефективно и дълготрайно. Ето три основни съвета:

  • Изключително препоръчително е първоначалното изчистване на ръждата до блясък чрез употребата на ротационни телени четки, поставени върху ъглошлайф или бормашина;
  • За максимална адхезия се препоръчва обезмасляване с кореселин, ацетон или бензин;
  • След изпълнението на горните процеси вече е възможно да се пристъпи към грундиране. Освен антикорозионната защита, грундът подобрява сцеплението между металната повърхност и нанесената смес. Нанасянето се извършва с кръстообразни движения и с късокосместа четка. 

Как да разпознаете качествените?

Добър вариант е употребата на т.нар. 3 в 1 решения, притежаващи в себе си корозиопреобразувател, гарантиращ дълготрайно покритие. Спрей флаконите също са отлично решение, защото те впръскват под налягане и “набиват” течността дори и в най-малките пори и дупчици. Препоръчително е също да залагате на известните и големи брандови производители, които са добре утвърдени и доказали се в областта.

Какво може да намерите на Home-max.bg?

Онлайн в Home-max са достъпни всевъзможни разновидности на термоустойчиви автолакове и грундове във вид на спрей за по-ефективно нанасяне. От друга страна, цените ни са без конкуренция в отрасъла, а качеството най-доброто. Влезте, разгледайте и поръчайте с два клика. При нужда от помощ, потърсете нашите експерти и те ще Ви помогнат с покупките.

Защо да пазарувате от Home-max.bg?

Защото предлагаме гъвкаво обслужване, изключително конкурентни цени и повишено качество на стоките. Правим най-бързите доставки в страната и разполагаме с максимално разнообразие от артикули, за да покрием по-голям спектър от нужди и предпочитания. Всеки абсолютно безплатно може да се възползва от консултантите ни и да почерпи професионално мнение от тях, за да направи най-правилна покупка. Възползвайте се и Вие!