Плочки

Облицовъчните плочки са познати от много години и винаги са се използвали както на стени, така и на подове, без значение дали те са на открито или на закрито. Нека все пак видим кога е удачно да прибегнем към тях, техните видове и с какво можем да сме Ви полезни от Хоум Макс.

Кога и къде е подходящо използването им?

От години са предпочитани, като облицовъчен материал или за декор чрез фризове в кухните, баните, антретата. Напълно подходящи са за употреба в помещения с повишена степен на влажност. Също уместно е да прибегнем към тях в местата с повишен трафик, защото особено гранитогреса, който е предназначен за полагане на пода, е изключително плътен и издържа на голям натиск, без да се счупи.

Този материал е изработен от безпореста глина и е подложен още на ниво производствен процес на висока термична обработка, с което устойчивостта му на физическо въздействие се е повишила многократно. Той издържа на постоянна влажност, без да я пропуска, топлопроводим е и слънцето, студа или жегата не го притесняват.

Какви видове има?

Разнообразието е огромно, но за да Ви помогнем да се ориентирате по лесно, ще ги изброим и опишем накратко:
• за под и стена - съществуват отделни видове защото съгласете, че натоварването е различно. Първите например са значително по-плътни и дебели от вторите, за да издържат на теглото ни, когато ходим по тях;
• за различни помещения - предлагат се глазирани и неглазирани модели. Първите се отличават с по-голямата си плътност и са подходящи за употреба във условия на висока степен на влажност - баня и кухня например. Вторите са по-порести и се препоръчва да се използват в по-сухи помещения - коридор и тераса;
• от различен материал - произвеждат се от екологично чисти съставки, като теракот, гранитогрес, фаянс, клинкер, мозайка. Всички те имат своите отличителни черти, предимства и недостатъци;
• размери - на пазара към момента ще намерите огромно разнообразие и на размери, за отделните големини на облицовъчните площи. При ограничени пространства е препоръчителна употребата на малки плочки (200x200 мм или 200х300мм), а при по-просторните се допускат и по-големи;
• гланцирани и матови - съществува разделение и по типа на повърхността. Към първите е препоръчително да се прибягва в случаи, когато липсва влага, защото са изключително хлъзгави. Също така при тях мръсотията е много по-видима. Вторите могат да намерят приложение и в мокри пространства и при тях мръсотията не е толкова видима;
• други - те се отличават и по форма. Съществуват вече квадратни, правоъгълни или многоъгълни. Тук изборът е според личните предпочитания.

Как могат да помогнат консултантите на Home-max в избора?

Колкото и да се стремим да сме максимално информативни и предварително да предоставяме подробна информация на клиентите си, не сме в състояние да изчерпим темата докрай. За това сформирахме екип от експерти в областта, чиято работа е да дават ценни съвети на хората, имащи специфични запитвания, спрямо техните нужди и интереси.

Тези консултанти са с дългогодишен практически опит в сферата и са преминали строги изпити за да сме уверени, че познанията им са задълбочени. Дори и при най-малкото колебание, задължително се свържете с тях, гарантирайки си, че ще направите наистина правилния избор и няма да хвърлите парите си на вятъра. Разбира се, консултацията е безплатна! Заповядайте!

Какво се предлага в Home-max.bg?

В гамата ни от продукти ще откриете разнообразие от фаянс, теракот, гранитогрес и други аксесоари, отличаващи се по своите размери, форма и цветови нюанси. Всички стоки са с най-добро качество и на достъпни цени, така че очакваме Ви!

Защо да купите от Home-max.bg?

Онлайн магазинът ни е изключително добре зареден само с висококачествени стоки, предлагащи се на атрактивни цени, а често правим и промо-оферти за още по-изгодно пазаруване. На ваше разположение са консултанти с дълъг практически опит в областта, на които напълно безплатно да задавате въпросите си. Заповядайте, ние сме на линия!

 Плочки за баня