Оборудване за къмпинг

Решили сте да почивате на къмпинг, но се притеснявате да не забравите някоя важна принадлежност преди пътуването? Имате колебания в избора си на вещи за морето или планината? Вече няма смисъл от притеснения, защото в настоящия ни материал ще Ви споделим отговорите на по-горните въпроси и ще дадем някои насоки относно правилното къмпингуване, за да се отървете от излишни главоболия и почивката Ви да премине както сте я мечтали.

Кои са задължителните принадлежности

Накратко ще изложим нещата, без които не бива да тръгвате:

  • палатка- според броя на спящите в нея хора, изберете големината. Важно е тя да е непромокаема, по възможност двуслойна;
  • спален чувал - тук подборът е още по-лесен. Той се основава само на това да се чувствате в него комфортно и да е достатъчно дебел за да не замръзнете през нощта
  • шалтета - необходми са за по-комфортно лежане, без да усещате неравностите под вас, а и доста топлят в студените нощи. Подборът се основава на тяхната дебелина и дължина, която би следвало да съответства на ръста на лежащия;
  • възглавница - аксесоар, който не е задължителен, но той ще направи нощувката и съня Ви по-приятни;
  • хладилна чанта - тя притежава специална дебелослойна изолация, запазваща вътрешната температура доста по-ниска от външната. Изборът се основава на бема на чантата;
  • сгъваеми столове и шезлонзи – те заемат малко място и лесно се пренасят. Цените варират според материалите на изработка. Има и такива с пришити възглавнички и приспособления за предпазване от слънцето (поне на главата). Според личните нужди изберете дали да е с подлакътници или без.

Какво да изберем за море и планина

Къмпинг оборудването леко се различава, но общо взето нещата изброени по-горе са препоръчителни и в двата случая. Например, за морето полезни биха били надуваемите аксесоари, като дюшеци, кресла, пояси. Хладилната чанта е за предпочитане, ако искате да задържите напитките си охладени за по-дълго време. За предпазване от слънцето препоръчваме да си вземете павилион, който е подходящ за по-големи компании. Ако ви е твърде голям, пригответе си чадър.

За планината, последния не е необходим, защото в гористите местности има предостатъчно сянка. На високите места, температурата обикновено е значително по-ниска, отколкото в низините и специалната екипировка, палатката, дебелите спални чували и газовия уред за готвене са задължителни.

Важни правила за къмпингуване

За да е приятна и безаварийна къмпинг-почивката ни, нужно е да се спазват някои основни правила за безопасност и хигиена. Например, докато сме на съответната територия следва да се съобразяваме със следните изисквания:
 1. Поддръжка на чистота в периода на престоя. Тоест, боклука и всички отпадъци да се изхвърлят на обособените за целта места.
 2. Наложително е пазенето на тишина обикновено от 22:00 ч до 6:00 ч сутринта. Разбира се, това се регламентира от собствениците на зоната и то може да варира.
 3. Времето за напускане и влизане на територията е нужно също да се спазва.
 4. Не палете огън в близост до дървета и храсти, за да се предотврати възникването на пожари. Използвайте специално предвидените за целта зони.
 5. Забранено е нанасянето на природни вреди и избиването на животни по време на престоя Ви.
 6. Не бива да се оставя храна през нощта навън, за да не се привличат дивите животни в местността.
 7. Не бива да се чупи и руши оборудването в зоната на отсядане. При всяка нанесена щета се заплаща съответната стойност.

Какви са предложенията на Home-max

В онлайн магазина home-max.bg се предлага пълен набор от туристически принадлежности. Всички продукти са внимателно изработени за дълготрайна употреба, а разнообразието им ще Ви помогне да подберете точно необходимите изделия, съответстващи на предпочитанията и нуждите.

Защо да изберете от Home-max.bg

Защото получавате на едно място всичко, за да се оборудвате преди заминаване на атрактивни цени. Дори провеждаме и регулярни промоционални кампании за още по-достъпно пазаруване. Съпорта ни е на ваше разположение за въпроси и съдействие при избора и покупката на стоки.

Доставките ни са максимално кратки, за да получите продуктите си преди заминаване, а сайтът ни самостоятелно се приспособява спрямо големината на екрана. Това означава, че можете да сърфирате в него и през портативното си мобилно устройство, докато сте на път или от дома. Заповядайте, ние Ви очакваме!