Аксесоари за палатки

Филтрирай по
Цена
от 2 лв. до 12 лв.
Страница 1 от 1

С всяка палатка за къмпинг се използват и различни допълнителни аксесоари, като колчета, кукички, чукче и други. Всички те спомагат за лесната и надеждна инсталация на приспособлението. Сега ще се запознаем с предназначението им и разликите между тях.

За какво може да ви потрябват?

Основно са предназначени за надеждното разпъване на шатрата, под която се събира цялото семейство, когато е на къмпинг. Употребата им е много лесна и поради заострените си краища, те бързо се забиват в земята, дори и без упражняването на сериозни усилия. Предназначението им е да държат тентата на шатрата здраво фиксирана, предпазвайки я от влиянието на ветровете.

Като цяло са необходими за укрепването на цялостната конструкция и правейки я устойчива на умерени природни явления, като вятър и дъжд. Това се постига, чрез опъването встрани на специални въжета, които чрез кукички забити в земята, се завързват за тях.

Какви колчета за палатка ви трябват?

Необходимо е дължината им да е достатъчна за максимално укрепване на тентата и нейното стабилно задържане, дори и в условията на умерено силни ветрове или дъждове. Тоест, дължината им да е поне 16-18 см, за да проникнат достатъчно дълбоко в земята, за да осигурят нужната устойчивост. Те трябва да са изработени от качествен, издържащ на влага, здрав и плътен материал. Такъв например е пластмасата или неръждаемата стомана.

Поради техните заострени краища, с лекота проникват в почвата чрез причукване със специален чук, предлагащ се допълнително.

Каква е разликата между колчета и кукички?

Първите са предназначени за забиване в по-мека и рохка почва, докато другите са предвидени за по-камениста и глинеста основа. Колкото по-дълбоко е забит аксесоара, толкова по-устойчива ще е цялостната конструкция. Другото различие, е че вторите са извити в горната си част.
И в двата случая се забиват под лек наклон, противоположен на опъна на въжето, така че да осигурят максимален отпор при опъване. Препоръчително е обаче винаги да притежавате резервни варианти и при влошаване на времето да подсилите цялостната конструкция с допълнителни въжета.

За да получите всички необходими аксесоари за укрепване на палатката и безпроблемно къмпингуване, можете да се доверите на онлайн магазин home-max.bg. Тук Ви очакват разнообразни видове и качествена изработка на отлични цени и:

  • специализиран персонал за клиентско обслужване, бърза обработка на заявките и тяхното изпращане до адрес за кратък срок;
  • винаги огромно разнообразие за най-правилен избор;
  • бързо и лесно пазаруване, благодарение на специалната ни уеб-платформа, разработена за различните големини на екраните на мобилните устройства.

Ако срещате трудности или се нуждаете от консултация с експерти, потърсете ни. Очакваме Ви!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм