Ръчни инструменти

Инструментите за ръчна работа винаги са били и ще продължат да бъдат необходими във всяко домакинство и в професионалната строителна и ремонтна дейност. Ето защо, ние събрахме отделните разновидности в различни подкатегории, където клиентите ни по-лесно да се ориентират в избора. В статията ни ще споделим с вас как да разпознавате качеството, правилата за безопасност и кои са най-често използваните в домашна обстановка.

На кои инструменти да разчитате в бита и в професионалната работа?

Продуктите във всички подкатегории са разделени на професионални и любителски, като това особено личи по техните цени. Първите са доста по-скъпи от вторите. Те са предназначени за повишено и всекидневно натоварване, което налага използването на по-скъпи и качествени материали в тях, откъдето идва и високата им стойност.

Вторите от своя страна са предназначени за употреба, когато се появи някакъв проблем в бита и не е препоръчително да се експлоатират интензивно. За дома обикновено са необходими най-достъпните за ремонт, дребно строителство, сглобяване, монтаж, рязане, измерване и всички ремонтни аксесоари, влизащи в категорията DIY “направи си сам”. Това са, чук, клещи, отвертки, гаечни ключове, пили и т.н. 

Как да познаете качествените?

Ето няколко фактора, по които можете да стигнете до заключението, дали даден прибор си заслужава или не:

  • Цената - дълготрайното винаги струва повече, макар и да става дума за любителска дейност;
  • Монтажа - сглобката на самия уред трябва да е максимално монолитна и да няма отделни скърцащи елементи от корпуса;
  • Надписът на бранда - обикновено той е гравиран. Ако е на лепенка, то най-вероятно става дума за имитация (копие) на оригинала;
  • Механиката - шумът от движещите се части или двигателя трябва да е монотонен и еднакъв, без да се чуват промени и излишни паразитни звуци. Генерираните вибрации се усещат минимално;
  • Сравнение - когато сравнявате два прибора, изберете този, който Ви харесва и е удобен.

Кои са задължителните правила за безопасност?

На първо място, абсолютно препоръчително е след покупка да прочетете инструкциите за безопасност от самия разработчик. Те са базирани на дългогодишната практика. На второ място, при употреба на ръчни варианти, като отвертки, ножове или други опасни прорезно-прободни сечива, проверявайте тяхната устойчивост на дръжката и се стремете ръцете Ви да са по далеч от острието. 

Какво разнообразие може да намерите на Home-max.bg?

В специализираната продуктова гама на онлайн магазин Home-max сме предвидили цялостна селекция от всевъзможни често и не толкова често употребявани ръчни инструменти с атрактивни ценови оферти. Те са предназначени за всякакви дейности - строителство, занаятчийски занимания, дървообработване, сглобяване, монтаж, рязане, измерване и цялостни комплекти.

Защо да предпочетете Home-max.bg?

Защото благодарение на голямото разнообразие от предложения, клиентите ни имат възможността да направят сравнение и избор от голям спектър от възможни варианти. От друга страна, цените ни са едни от най-достъпните на пазара, благодарение на изгодните договори с доставчиците.

Отделно наемаме само квалифицирани консултанти, чиято задача е да Ви съдействат по време на пазаруването и да помогнат да направите правилния подбор на нужните продукти. Ако искате и Вие да се възползвате, присъединете се към общността ни и ще останете доволни, както са всички наши клиенти. Очакваме Ви!