Филтрирай по
Цена
от 8 лв. до 49 лв.

Болтовете представляват цилиндрични метални крепежни елементи с различна по форма глава. За разпространените към момента разновидности и тяхното предназначение ще си поговорим сега.

Какви видове има?

Както всички останали продукти на пазара, така и тези имат различни видове, с които ще Ви запознаем по-подробно:

  • шестостенни - вероятно най-използваните и често срещани модели, отличаващи се със своите шест ъгъла за затягане и развиване. Тяхната повърхност е частично или цялостно резбована;
  • коларски - характеризират се с напълно кръглата си и плоска глава, която е “изчистена” от всякакви прорезни елементи за отвертка;
  • фрезенкови - те са изцяло кръгли и с щампован прорез за кръстата отвертка;
  • имбусен - напълно закръглена форма с предвиден за шестограм отвор в по-широката му част. Той е изцяло или частично резбован по цялата си дължина.

Кои видове за какво са подходящи?

Моделите за метал са със ситна резба, а в краищата си те са тъпи и плоски. Изискват предварително пробит отвор, в който да бъдат поставени.
Тези за дърво пък са с по-едра спираловидна стъпка на резбата и върху нея не може да се навие гайка. Те в самия си край са силно заострени за по-лесно прихващане в дървената повърхност. Не изискват предварително пробиване, а сами си създават нужното отверстие по време на завинтването им.
И в двата случая съществуват разновидности с частична или пълна резбована част. Предназначени са за фиксиране една към друга на две или повече отделни изделия и често намират приложение в строителството, механиката и автомобилната индустрия.

Как да изберете подходящо допълнение към всеки болт?

За да се осъществи фиксацията е необходима употребата на нужните гайки, съответстващи на размера на резбата. За правилния подбор се измерва диаметъра и се избира идентична гайка. Ако е необходимо обхващане на по-голям диаметър на отвора, добро допълнение за целта е употребата на подложна шайба. Ако целта е здраво фиксиране на няколко елемента, може да се добави и пружинна шайба, не позволяваща разхлабване под въздействието на вибрации.

Какъв избор предлага Home-max.bg?

Разнообразието в Home-max е огромно, а цените едни от най-изгодните на пазара. В гамата ни са достъпни всички изброени по-горе разновидности, а поръчките се извършват буквално с два клика. Ако все пак имате запитвания, свързани с предлаганите при нас изделия, пишете ни.

Защо да предпочетете Home-max.bg?

Защото сме един от малкото добре утвърдили се на браншовия пазар брандове с многогодишна практика в областта. Ние предлагаме гъвкаво обслужване и бързи доставки в страната, ниски цени и високо качество на продуктите. Получавате още изгодни намаления и иновативен онлайн магазин!