Вани

Филтрирай по
Цена
от 28 лв. до 3299 лв.
Страница 1 от 2

Разновидности на ваната са използвани още преди хиляди години. Свързва се с величие и богатство, днес, обаче е достъпна за всеки и е страхотно допълнение към съвременната баня. Дали трябва да я имаме на всяка цена, как да я изберем и почистваме - тези и още куп интересни неща ще разгледаме в настоящия ни материал.

Може ли да се постави във всяка баня?

Проблемът на множество от съвременните санитарни помещения е в това, че са изключително ограничени, като пространство и не позволяват поместването на обемисти аксесоари, а ваната е именно такаъв. За щастие вече има решение на проблема и производителите предлагат много удобни и в същото време компактни модели, поставящи се в ъгъла на помещението.

Именно там се пести най-много място и отново се чувстваме превъзходно по време на водните процедури. Те се отличават по своите размери, функции, материал на изработка и начин на монтаж, но нека ги разгледаме по-подробно.

Какви видове има?

Както беше споменато и по-горе, асортиментът от различни модели вече е огромен и за да се ориентираме по-лесно при подбора, той е разграничен на отделни подгрупи, отличаващи се:
• според размерите - големините сега са в изключително широки граници и получавате достъп до решения с корита на 165х100 см, 150х70 см и всякакви други. Тук важно е да вземете под внимание параметрите на наличното в банята Ви място;
• според начина на поставяне - съществува вариант с рамка, пристигаща в комплект с аксесоара, а също съществуват и модели само с крачета, без рамка. Разбира се налични са и варианти за вграждане, при които се вижда само големия отвор;
• според материала - в момента на пазара се предлагат разновидности, изработени от акрил, чугун, стомана, керамика, камък и т.н;
• според функциите - предлагат се от най-простите вариации без допълнителна функционалност до такива с наличие на хидромасажни дюзи, притежаващи различни режими за лечебни хидромасажи и други.

Как да се направи правилния избор?

Точната селекция може да бъде изключително лесна, въпреки огромното разнообразие, но само ако знаем стъпките за това. Нека ги разгледаме накратко, но ако все пак срещате трудности, обърнете се към нас и ние ще съдействаме. Ето нашите съвети:
1. Размерите се подбират спрямо тези на определеното място за монтаж. Измерете внимателно и винаги оставяйте по 1-2 мм авансово пространство.
2. Вземете вариант, чийто монтаж е лесен за самостоятелно извършване.
3. Местоположението да е съобразено така, че в близост да има изведени водопроводни изводи за топла и студена вода, както и канализационен извод.
4. Преди да прибегнете към емоционална покупка, прегледайте внимателно вътрешното покритие на прибора. То не трябва да е напукано, счупено или да е с каквито и да е дефекти.
5. Залагайте на добре известни и доказали се със своите качествени продукти марки.
6. Нека не забравяме и ширината на коридорите и помещенията, през които трябва да преминем до достигане на банята.

Няколко съвета за почистване

За да е красива и функционална новата Ви покупка за дълго време, трябва да умеете да се грижите за нея и сега ще Ви дадем няколко изпробвани съвета за целта. Ако ги спазвате, ще се радвате на новата си придобивка дълги години. Да започваме!

След всяко ползване е препоръчително прибора да се избърсва със суха кърпа, за да се отстранят водните пръски, след изсъхването на които остават видими петна. Никога не третирайте повърхността с метална четка, защото ще я повредите. Преди да използвате какъвто и да е препарат, уверете се че той е подходящ за съответното покритие, особено ако то е акрилно.

Измивайте с подходящи почистващи препарати по-задълбочено поне два пъти месечно.

Какъв избор може да направите в Home-max.bg?

В гамата ни от вани ще откриете всякакви съвременни разновидности - ъглови, свободностоящи, правоъгълни, акрилни, хидромасажни и доста други на уникални цени и с гаранция за качество. Вие вече се намирате в съответната категория и сте запознати с методите за правилен подбор и като цяло с отделните предложения, но все пак ни потърсете в случай на нужда.

Защо да предпочетете Home-max.bg?

Защото в онлайн магазина Home-max винаги се грижим клиента да се чувства удобно и комфортно и както вероятно се убедихте сме подготвили подходящи статии за да направите точната покупка. Още повече, че за всеки закупен артикул получавате и невероятно продължителна гаранция, а цените ни са без аналог на пазара. Все пак при трудности се свържете с нас и ще Ви помогнем. Очакваме Ви!

 вани