Категории
Филтрирай по
Серия
Тип
Ширина
Дължина
Височина
Материал
Гаранция
Цена
от 159 лв. до 3461 лв.

Отмина времето на остарелите и неудобни дюшеци и на тяхно място дойдоха съвременните, комфортни и добре изглеждащи матраци, чиито разновидности вече са толкова много, че е лесно да се изгубим сред многообразието. По-долу написаното ще има за задача да ни даде някои насоки, благодарение на които по-лесно да се ориентираме и да вземем точният в съответствие с нуждите ни продукт.

Как матрака определя съня и почивката

Когато спим, ако сме легнали в неудобна поза, натоварваща мускулите и изкривяваща гръбнака, това определено се причислява към лошия сън и болезнени зони сутрин при ставане. За да не изпитваме неприятните усещания от неудобната поза, нужно е да изберем удобен и комфортен за почивка ортопедичен матрак. Но как да стане?! Ами не е трудно да се определи удобното решение, ако разбира се сме наясно с някои тънкости в тази посока.

Нужно е да знаем, че прекалено твърдата или пък мека повърхност, на която спим са вредни. Трябва да вземем междинен вариант, държащ гръбнака ни изправен когато лежим по гръб и да притежава т.н. ефект на паметта, запомнящ извивките на лежащия. Така през цялата нощ мускулите ще са отпуснати, а гръбнака в правилна поза - сънят ни ще е максимално ефективен и сутрин винаги ще се събуждаме отпочинали и бодри.

Какви видове има

  • еднолицев и двулицев - някои компании производители предлагат еднолицеви модели, а други двулицеви, отличаващи се с различна твърдост и покритие. Например, съвременните предложения от едната страна са за зимно време (с вълнен слой, за да ни е по-топло), а от другата за лятно (с хигроскопичен слой за по-добра вентилация);
  • материал - отличават се по разнообразието от материи, използвани при изготвянето им. Това е например латексът (той е еластичен и хипоалергенен), полиуретанова пяна (хипоалергенен и гъвкав със способност за добра вентилация), мемори латекс (дишащ със структура на пчелна пита, характеризиращ се с повишена издръжливост), високоеластична пяна (хипоалергенни свойства и с ”ефект на паметта”);
  • пружини - те се разделят на два типа, а именно със зависими и независими пружини. В първия случай, те са преплетени по определен начин, а във втория всяка се намира вплетена в отделна тъкан. Последните са по-удобни, защото са по-добре приспособими към формата на тялото;
  • дебелина (височина) - има много разновидности на височина. В HomeMax се предлагат матраци с височина от 14 см. до 23 см. Добре е при взимане на решение за дебелината, да се има предвид тежестта, което ще се упражни върху матрака.

Как да изберем според личните нужни и според леглото

Хубаво е при избора да вземем предвид, че продуктът трябва да е поне с 20 см по-дълъг от височината на ползвателя. Препоръчително е също ширината да не е под 80 см за единични легла и 160 см за спални. Така си оставяме пространство за движение, понеже през нощта ние се въртим и  променяме позицията на телото си. 

Подборът трябва да става и според възрастта. Например, за възрастните не се препоръчва да спят върху твърди повърхности, защото може да се стигне до проблеми с гърба и кръвообращението. Най-добрият вариант е вземането на решение със средна твърдост и с независими пружини. Ако имате проблеми с изкривяване на гърба, то заложете на меките модели, а средната твърдост е идеална за хората с проблеми в гръдния кош.

Какви видове се предлагат в Home-max.bg

При нас видовете са доста и се отличават по своите размери, пълнеж и външност. Височините варират от 14 до 23 см. Пълнежът по цената може да е доста разнообразен и тук ще откриете всички разпространени модели. Външността е с различни релефни визуализации и тук отново многообразието е огромно, така че заповядайте, разгледайте и при нужда се свържете с нас.

Защо да се доверите на Home-max.bg

Защото сме много години на пазара и вече с увереност разбираме бизнеса и желанията на потребителите, а положителните отзиви за нас в интернет са индикация, че се справяме добре с дейността си - при нас се продават само нови артикули с гаранция и на достъпни цени.

В онлайн магазина home-max.bg получавате безплатен достъп до консултанти, за да ги питате за всичко свързано с предлаганите в магазина стоки. Заповядайте при нас и не ни жалете!