Принадлежности за барбекю

Филтрирай по
Цена
от 1 лв. до 339 лв.

Майсторите на грила знаят колко е важно да имат разнообразие от качествени аксесоари за BBQ, с които всичко да става по-лесно и бързо. Ако Вие сте човекът, към който цялата компания се обръща, когато става дума за скарата, сме сигурни, че при нас ще откриете точно каквото Ви трябва. Ако пък сте любител барбекюрист и новак, продължавайте да четете, за да разберете как да направите приготвянето още по-лесно и приятно.

Кои са най-важните принадлежности за едно барбекю

  1. Дървени въглища и брикети – не случайно са на първо място! Все пак трябва да има какво да запалите, за да изпечете приготвените вкусотии.
  2. Грил разпалки - първото повлича след себе си и това – съд за разпалване на въглища, течност за разпалване на огън. Повярвайте ни, спестявате си доста нерви и усилия именно с тези принадлежности.
  3. Прибори за гриловане – това включва шишове, комплекти за обръщане, щипки, скари за барбекю, та дори и термометри за месо за майсторите перфекционисти. Все принадлежности, които ще улеснят това занимание, ще го превърнат в още по-приятно и ще Ви накарат да се чувствате като истински професионалист.
  4. Аксесоари за почистване и съхранение – да, всички са доволни, когато храната е приготвена вкусно, но малко хора се замислят, че барбекюто не е нещо, което просто си седи на двора и готви вкусно, то трябва да бъде поддържано сухо, да бъде предпазено от външни влияния с покривало, да се почиства старателно с четка и препарат или с други средства.
  5. Аксесоари за грил-камини – ако сте горд притежател, знаете че понякога се налага да се надгради с удължение за комин или капак за грил. Ще откриете още хромирана скара, лепило за барбекю, боя за измазване и покривала.
  6. Аксесоари за керамични грилове Kamado – тук вече говорим за истински професионализъм, който се е докосвал до тези грилове знае какво имаме предвид. Принадлежностите включват камък за печене на пица, стоманена решетка, система за готвене Half Moon, покривало за барбекю и други интересни аксесоари.

Как да изберете подходящи грил аксесоари

Както видяхте, четири са основните неща, които трябва да притежавате – нещо с което да запалите, нещо което да запалите, помощни средства за печенето и почистващи пособия.

Добре е винаги да поддържате в наличност дървени въглища, така няма да има неприятни ситуации на недостатъчна наличност по време на събиране. Ако обичате да експериментирате, то задължително трябва да пробвате подправките за опушване на месо – предлагат се за пилешко и за свинско или BBQ куб с фитил, който отнема само 10 минути за разпалване и осигурява 90 минути печене.

Относно разпалващите средства, съмняваме се да не си опитвал поне едно, затова сме сигурни, че и ти си оценил усилията, които спестяват тези хитрини. Течността и кубчетата за разпалване са класика, а дългият кибрит и запалката за барбекю спестяват някое изгаряне. И за още по-голям ефект, в разделът ни ще откриеш духало за скара.

Принадлежностите за гриловане, знаете – без тях няма как. Има някои основни, това са щипките, шишовете – опитайте металните, ако не сте и скарата за риба или друго месо. Ако пък вече сте на следващо ниво, можете да обмислите попълването на комплекта с термометър за месо, с който да обяснявате на приятелите си колко градуса трябва да е телешката пържола в центъра и вентилатор за барбекю, който ще Ви помогне да поддържате градусите.

И дойде време за най-неприятната, но пък задължителна част – чистенето. В основните принадлежности трябва да имате задължително четка от неръждаема стомана и един препарат би Ви улеснил значително. Някои предпочитат камъка за почистване, той също е напълно безопасен и добре отстранява загорелите остатъци.

Защо да закупите онлайн от home-max.bg

Ние в HomeMax като един от големите търговци на стоки за дома и градината сме добре запознати с нуждите на любителите барбекюристи и се стараем да предложим всичко, което ще допринесе за удоволствието от Вашето хоби. Поръчайте още днес с доставка до Ваш адрес!