Филтрирай по
Материал
Цена
от 299 лв. до 429 лв.
Страница 1 от 1

Ако настоящият Ви проект включва подмяна на врати, то със сигурност ще имате нужда от няколко ценни съвета при избора на такава за баня. Причината, както и сами се досещате, е високата влажност на това помещение. Нека видим какво трябва да знаем предварително!

Как да изберете врата за банята

Необходимо е да съобразите някои основни характеристики:

  1. Материал – ламинираният МДФ е чудесен избор за интериорна, а металът - за външна входна врата, но както споменахме и по-рано, тук става дума за малко по-специфична среда, в която най-практичен избор са тези, които са направени от алуминий или ПВЦ.
  2. Посоката на отваряне – съобразете разстоянието от шкафове и чекмеджета, а може би от портманто, дръжките на вратите, предвидете да не се отваря към стъкло или огледало, както и посоката на отваряне да не пречи на влизането и излизането.
  3. Размер – повечето отвори са със стандартни размери, но все пак е добре преди избор на врата за баня да измерите ширината и височината, за да не допуснете грешка, която ще Ви коства време и средства. 

Алуминиев или PVC вариант да предпочетете

Ще разгледаме плюсовете и на двата материала, а Вие е важно сами да изберете според личните си предпочитания и критерии.

PVC врата за баня – изработените от хлор и въглерод са устойчиви на влага и топлина, използват се години наред, лесни за поставяне и се предлагат на забележително изгодни цени.

Алуминиева врата за баня – изработените от алуминий се препоръчват като най-добър избор. Причината е, че освен голямата си здравина, те изглеждат по-елегантно, не се поддават на захабяване от силни химикали, които се използват за почистване на санитарното помещение, като единствен недостатък можем да отбележим по-високата цена в сравнение с предходния вид.

Каква е разликата между водоустойчивост и влагоустойчивост

Виждаме, че за вратите за баня, най-често се споменават качествата водоустойчивост и влагоустойчивост, но каква всъщност е разликата между тях?

Две основни и кратки дефиниции:

  • водоустойчив - способен да устои на проникване на вода до известна степен;
  • влагоустойчив - непромокаем за вода.

Или за да бъде още по-ясно – водоустойчивите приспособления не пропускат преминаване на вода, както например искаме да защитим нашия коридор, а влагоустойчивите не позволяват на влагата да проникне в самия материал – ето затова е особено важен правилният избор.

Защо да поръчате онлайн от ХоумМакс

Ние в HomeMax предлагаме изгодна доставка до Ваш адрес, а пускането на заявка през нашия сайт е лесно и бързо. Ползваме се с доверие сред многобройните си клиенти и ще се радваме да станете част от тях. За съдействие можете да пишете и на нашата Фейсбук страница HomeMax Bulgaria. Поръчайте още сега Вашата врата за баня!