Бои за вътрешно и външно боядисване

Още в началото на ремонтните дейности е хубаво да планирате цветовите нюанси на помещенията в дома, подбирайки тоновете, така че те да се съчетават. В настоящия материал ще обсъдим някои тънкости около това планиране и какви бои е добре да използвате.

Как да изберете подходящия цвят?

Имайки предвид, че в повечето домакинства, кухненските стаи са тесни, към подбора на цялостния фон трябва да се отнесете отговорно. Има нюанси, визуално разширяващи помещението, но има и такива, които го правят подтискащо. Много светлите и пъстри тонове биха действали заслепяващо при влизане, а доста тъмните пък да го помрачат. За това подходящи са светлите дискретни оцветявания.

Добре е подът да се различава от стените с малко по-тъмни или по-светли варианти. Ние препоръчваме по-тъмните, тъй като при тях мръсотията и петната са по-малко видими, а и е лесен за почистване с мокър парцал.

Какви видове бои можете да използвате?

Стените могат да се боядисат с доста видове бои, като:

  • Акрилна;
  • Алкидна;
  • Водно-дисперсионна;
  • Силикатна;
  • Латекс;
  • Силиконови смеси.

Най-популярни са латекса и акрилните видове. Те се отличават с чудесните си експлоатационни характеристики и добри покривни свойства. Латекса притежава страхотни износоустойчиви особености и доста често е предпочитано средство за оформяне на естетиката в различните помещения. Изключително дълготраен е, запазвайки първоначалния си блясък. Бързо изсъхва и не мирише дълго.

Акрилния оцветител е лишен от всякакви неприятни миризми и е много подходящ за случая. Притежава страхотни еластични свойства и е добър за използване върху дървени и гипсови повърхности. Издържа на почистване с влажен парцал и е безвреден. Ефективен е също и за заличаване на дребни дефекти, поради ефективните си покривни свойства.

Защо да изберете HomeMax?

Защото качеството на стоките е нещото на което държим и следим, а на второ място достъпността на цените е приоритет, за който постоянно се грижим. Доброто обслужване, професионалните консултанти, кратката обработка на заявките и бързото намиране на нужните продукти е част от оптимизацията за подобряване на цялостното обслужване. Всичко това, придружено с бързите доставки и възможността за преглед на поръчания продукт преди да платите ни прави неустоими за много хора в България.

Изградили сме и голяма мрежа от физически магазини, за да може всеки желаещ да отиде на място да се убеди в качествата ни. Ако все още не сте го направили, не е късно. Заповядайте още сега.

 Бои