Стояща батерия за мивка

Филтрирай по
Марка
Вид ръкохватка
Цена
от 26 лв. до 599 лв.

Стоящите смесители за кухня към настоящия момент притежават изключително стилни дизайни, съответстващи и добре вписващи се във всеки съвременен интериор. Кои са предимствата им и техните функционалности, стъпките за правилен избор и още много други полезни въпроси ще обсъдим още сега.

Кои са предимствата на стоящите смесители за кухня?

Те се монтират директно върху кухненския плот или омивалника, като по никакъв начин дори не се докосват до стената, за разлика от техните стенни аналози. Въпреки, че съществуват модели с двойна ръкохватка, доста популярни в момента са тези с единична. Разпространението им идва от възможността с една ръка да регулираме температурата на водата и в същото време да я пестим.

Монтажът им се извършва под умивалника в голяма част от случаите, гъвкавите връзки и изводите изобщо не се виждат, а остават скрити под долния шкаф, плот и т.н.

Какви са новостите в дизайна и функциите им?

Както споменахме, те са изключително стилни и красиви, отличаващи се със заоблените си или ъглови форми и ергономични извивки. Изключително добре се вписват в цялостното интериорно решение и изглеждат все едно са част от общото кухненско оборудване. Атрактивната им външност много добре допълва липсващият елемент от общия пъзел, а комфорта при употребата и достъпната им цена ги направи толкова популярни и предпочитани от клиентите ни.

Кои обаче са съвременните екстри, предлагани от стоящите батерии за кухня:

  • допълнителна филтрация, където са предвидени два извода за питейна вода и битови нужди;
  • вградено подгряване, където доста често е необходимо при спиране или прекъсване на централното водоподаване;
  • дюзи за пестене, вкарващи допълнително въздух във водопотока, наподобяващо кипене на шампанско. Така се създава впечатление за силно налягане, поради правилната и мощна струя, а изразходваното количество вода е значително по-малко.

Има и още много други съвременни иновативни функционалности, като наличие на термостати за температурата, сензори за безконтактно управление и т.н., но те са значително по-скъпи премиум предложения.

Как да изберете според мивката и пространството?

Напълно препоръчително е да си вземете вариант с въртящ се чучур, за да може да се изплаква с водна струя целия умивалник. Сред последните се предлагат плитки и по-дълбоки решения, на база на което се преценява дължината и височината на чучура. При високите варианти, често при силна струя се наблюдава пръскане в страни, а при ниските е проблемно измиването на посудата с голям размер.

Добро решение е вземането на умивалника и смесителния кран заедно, така че да се прецени струята да тече точно в центъра на коритото, а дължината да е такава, че да обхваща страничните участъци напълно. Височината се преценява спрямо това, колко е висока посудата. В повечето случаи за домашна употреба, удачен вариант са средните по височина модели.

Какво може да намерите на Home-max.bg?

В гамата ни от предложения Ви очаква възможно най-голямо разнообразие на достъпни цени и високо качество на изработката. Разнообразието от дизайни, размери и функционалности също е значително, а в случай на проблеми с избора или пазаруването, задължително ни потърсете. 

Защо да се доверите на Home-max.bg?

Ние в Home-max постоянно се стремим да разнообразяваме предложенията си от продукти и да предоставяме професионално обслужване. Поддържаме цените си винаги адекватни и спрямо пазарните тенденции, а във функционалния ни онлайн магазин пазарувате дори и когато сте в движение от всяко мобилно устройство. При нужда от помощ, потърсете ни. Очакваме Ви!