Филтрирай по
Цена
от 10 лв. до 14 лв.
Дъска суха 23х120х3000 мм. Смърч/Ела
Дъска суха 23х120х3000 мм. Смърч/Ела
12.99 / бр.
Продажба само в магазините
Дъска суха 23х100х3000 мм. Смърч/Ела
Дъска суха 23х100х3000 мм. Смърч/Ела
10.99 / бр.
Продажба само в магазините
Дъска нерендосана 22x120x3000
Дъска нерендосана 22x120x3000
14.49 / бр.
Продажба само в магазините
Дъска нерендосана 22x100x3000
Дъска нерендосана 22x100x3000
11.89 / бр.
Продажба само в магазините
Страница 1 от 1

Талпите са рязан по определена големина дървен материал. Те са невероятно полезени, тъй като не само намаляват до минимум фирата, но и се изисква по-малко работа, за да ги приспособите към Вашите цели.

Рендосан или нерендосан вариант да изберете

За професионалист този въпрос би звучал нелепо, но има толкова много любители, за които е добре да уточним някои подробности, тъй като дървеният материал не е от най-евтините, е добре да се елиминират всички възможности за грешна покупка. Да разгледаме няколко основни опорни точки, на които да стъпите в този избор:

  • Рендосан – Ако проектът, за който искате дървесината, ще бъде показан или лесно видим от всички страни, тогава се насочете към този вариант. Трябва да се има предвид, че нерендосаните талпи могат да доведат до наранявания по ръцете, когато се използват за проекти, до които имате допир, например градински мебели или огради. Друга причина за избор на рендосан дървен материал би била, ако планирате покритие, като боя, лак или друго, тъй като нанaсянето им върху нерендосан би било немислимо. Обработеният е по-лесен за почистване. Най-голямото му предимство е, че можете да започнете работa веднага след като бъде доставен;
  • Нерендосана дървесина - нарязана на размери с циркулярен трион и неподлагана на допълнителна обработка. Това оставя страните и ръбовете на талпите грапави и незавършени на местата, където трионът прорязва дървото. Поради липсата на тази довършителна работа, грубата дървесина е по-евтина от рендосаната. Този вариант е предпочитане, когато употребата му остава скрита, например като вътрешна рамка или за тавански помещения с функцията на склад. Всъщност е предпочитан за всеки проект, в който е важен материалът, а не неговият външен вид.

За какво се използват дървените талпи

Любителите на „Направи си сам“ могат да измислят какви ли не приложения на дървените талпи. Нека дадем само няколко идеи.

Използвайте дървените талпи за Вашите лични проекти – рафтове в къщичката за инструменти или нишата. Развихрете въображението си за атрактивни градински мебели, които ще Ви служат дълго време. Можете да направите рамки, огради и почти всичко, което може да бъде направено от дърво.

Планирате изработка на креативна животинска колиба, която да направите специално за Вашия любимец, а защо не и къщичка за птици, с която да ги поканите да споделят Вашия дом.

Създайте нещо специално, като изберете качествени талпи от HomeMax!

От какви материали се произвеждат

Предлаганите от нас талпи са изработени най-често от иглолистна дървесина - смърч. Дървесината е кремава до бяла на цвят, с фини, последователни, прави зърнени линии, по-прави в сравнение с борова дървесина. По-малко вероятно е да се изкриви или завърти. Притежава много добро съотношение на здравина и тегло.

Смърчовата е една от най-евтините видове дървесина. Поради тази причина тя е популярна и за строителната индустрия, особено за покривни конструкции, скелета или тавани. Нещо интересно - тя е особено популярна за производството на хартия, тъй като не само расте бързо, но е и бюджетен материал. Поради същата причина често се използва при производството на ПДЧ, греди, шперплат и ламинирано дърво. Предмети като бъчви, кутии и палети също са изработени от смърчови талпи. Мебелите и интериора в скандинавски стил най-често се правят от масивна смърчова дървесина.

Защо да закупите онлайн от HomeMax

Като търговска верига в сферата на строителството, ние се стремим да можем да предложим дървен материал, който да е максимално удобен за нашите клиенти. Поради тази причина при нас ще откриете различни размери рендосани или нерендосани талпи. Поръчайте онлайн от уюта на своя дом, докато планирате личните си проекти!