Филтрирай по
Марка
Цена
от 34 лв. до 139 лв.
Страница 1 от 1

Сешоарите са малки електрически уреди, предназначени най-често за изсушаване на мократа коса след къпане. Те обаче се използват и в сферата на красотата и по-конкретно във фризьорството за създаване на естествено изглеждащи и дълготрайни жедневни прически. Въпреки това, може да се каже, че почти няма дом без тяхното присъствие. Защо е така, техните видове и начините за определяне на точния избор ще ги разберем сега.

Защо сешоарът е част от ежедневието?

Защото, както стана ясно и в уводната част, той почти всекидневно се използва за изсушаване след взимането на душ. Доста често се използва когато бързо трябва да излезем навън и нямаме време да чакаме естественото съхнене. В други случаи се цели създаването на обем чрез определени приставки и създаване на чупливост в домашни условия.

Какви видове има?

За да изберем правилният за нас вариант е нужно предварително да се запознаем с различните видове и да преценим, кой от тях би съответствал на нуждите ни:
• професионални и домашни - разликата между двата е в това, че първият е с много по-висока мощност и различни температурни режими. Съответно и цените помежду им значително се отличават;
• различни приставки - колкото комплектът е по-богат на добавки, толкова по-различни прически ще правите. Ако уредът Ви е нужен просто за сушене, броят на допълнителните елементи не е от значение. Съществуват например:
  o дифузер - предназначен за придаване на обем;
  o концентратор - чрез сплескания си преден край, той концентрира въздушната струя точно върху определена точка;
  o активен дифузер - позволява масажиране на кожата на главата и спомага за придаване на обем.
• топъл и студен въздух - съществуват решения с множество степени (до 6) на температурния режим. Всички знаем, че високите градуси развалят косата, а също има и режим за студен въздух;
• мощност - определя силата на въздушния поток. Съществува заблудата, че силата на топлината зависи от капацитета. От този показател обаче зависи силата, с която въздуха се издухва от уреда. За битова употреба 1500W са напълно достатъчни. За професионална минимумът е 2000 W.

Кой е най-подходящият според потребностите?

За собствениците на слаба и изтощена коса се препоръчва капацитет от 1800W, а ако тя е гъста и буйна можете да предпочетете и по-мощно решение. При професионалните модели има отделни регулатори на топлината и температурата, но при по-евтините варианти контролът се осъществява от един бутон, което не е много удобно.
Ако целите самостоятелно правене на прически в домашни условия, вземете комплект с приставки, в противен случай, не си заслужава даването на излишни пари. Ако електрическият контакт е далеч от мястото с огледалото, при покупката обърнете внимание на дължината на кабела на прибора.

Какво се предлага в Home-max.bg?

В гамата ни ще откриете разновидности от всякакъв тип и технически характеристики, подходящи за всевъзможни предпочитания. Ако обаче впоследствие изникнат въпроси или се затруднявате с подбора, свържете се с експертите ни за да Ви помогнат да откриете правилното според нуждите Ви устройство.

Защо да се доверите на Home-max.bg?

Защото ние предлагаме само качествени изделия и то на най-добрите цени в бранша, а гаранционното обслужване при нас е възможно най-продължителното. В онлайн магазина home-max.bg винаги има огромно разнообразие от продукти за качествен и правилен избор, а промо-предложенията ни Ви позволяват допълнително да пазарувате изгодно.
Заповядайте при нас и в случай на нужда от помощ веднага се свържете с експертите ни. Те ще насочат вниманието Ви към оптималното решение, според изискванията. Очакваме Ви!