Тримери за косене на трева

Филтрирай по
Цена
от 1 лв. до 1069 лв.

Времето за косене на тревата идва около месец юни, когато всъщност настъпват и жегите. В подобен момент идва необходимостта от изваждане или закупуване на градинска техника за косене. Един от често използваните са тримерите, предназначени за окосяването на растителността в близост до бордюри, бетонни или телени огради и т.н. Нека разгледаме предлаганите от нас видове, техните характеристики и методите за точен подбор.

Какви видове ще откриете

В продуктовата гама на Хоум Макс сме Ви приготвили специална селекция основно от два вида тримери - електрически и бензинов. След това те се отличават по своята мощност. Колкото по-голяма е тя, толкова самия уред е по-тежък, по-скъп и пригоден за по-продължителна употреба. Всяка косачка притежава различни приставки, позволяващи поставянето на гъвкава корда или метален стоманен режещ нож.

Първото е предназначено за подстригването на фина трева около огради, стени, бордюри, камъни. Ножът е подходящ ако се налага отстраняването на дебели трънливи израстъци. Вариантът с вътрешно горене обикновено е по-тежък и е по-комфортен за работа чрез допълнителни презрамки, прехвърляйки част от тежестта върху гръбнака. Така ръцете Ви не се уморяват бързо. Ел. моделите са по-леките и при тях това липсва.

Характеристики

Сред важните параметри на уреда при неговия избор следва да погледнем към:

  • мощност - тя се обозначава във ватове (W) и нейната величина оказва влияние върху производителността на машината. По-мощните принципно са бензиновите модели и те са предназначени за по-големи пространства и за по-продължителна експлоатация. Параметърът обикновено достига до 0,25 - 1,8 kW;
  • ширина на среза - влияние върху това оказва дължината на ножа, който пък се ограничава от размерите на предпазителя. Диапазонът е от 200 до 420 мм;
  • тегло - колкото по-малко е то, толкова удобството при експлоатация е по-високо. То варира от 1,5 до 9 кг. Електрическите са по-леките аналози;
  • обороти - другият параметър на производителността са оборотите на въртене. При вариантите с по-малка мощност, показателят не надвишава 7000 об./мин. При професионалните той е 7,500 до 12 000 об/мин;
  • капацитет на резервоара/батерията - при разновидностите с вътрешно горене, резервоарите са предимно от 0,3 до 1,5 литра, а при акумулаторните - капацитетът се измерва в милиампер часа. 1 Ач е достатъчен за около 15 мин. работа.

Как да направите правилен избор

Редно е да се обърне внимание на възможностите за носене на приспособлението, тъй като неговото тегло и продължително държане уморяват ръцете. По-тежкият вариант (моторен) е допълнен с презрамки за рамената и дръжки за двете ръце.

За малки дворове, удачен вариант е електрическият, докато ако се налага обработка на паркове и зони на детски градини или общински площи, бензиновият е по-удачен.

Защо да купите от Home Max

Защото разнообразието от косачки е огромно и получавате по-широк спектър от разновидности и функционалности за избор. Цените ни са конкурентни, гаранционните срокове на стоките едни от най-дългите. Доставките до посочен адрес се извършват в кратки срокове, а обработката на поръчките почти мигновено. Ако се нуждаете от помощ при подбора, потърсете ни и ще помогнем. Очакваме Ви!