Електрически коси и тримери

Филтрирай по
Марка
Мощност
Цена
от 29 лв. до 289 лв.
Страница 1 от 2

Електрическата коса и тримера се използват от множество хора, поради простотата по време на експлоатация и ефективността. Използват се предимно за косене на малки тревни площи и имат множество предимства и специфики на работа, които ще разгледаме по-долу.

Предимства на електрическите коси

  1. Този тип градинска техника е много компактна и лека, така че работата с нея не е изморителна и трудоемка. Също не заема много пространство и е подходяща за употреба дори и от жени..
  2. По цена са значително по-достъпни от останалите си аналози и са по джоба на всеки желаещ да улесни дейността си по красивото оформление на тревната площ в градината.
  3. Значително по-безшумни са от моторните си събратя.
  4. Абсолютно екологични са, поради нулевото отделяне на вредни и досадни миризми.
  5. Поддръжката се свежда единствено до почистването на уреда след всяка употреба.
  6. Значително безопасни са при правилна експлоатация.
  7. Предлагат се допълнителни аксесоари, разширяващи тяхната функционалност.

Специфики на работа

Предназначението на подобна техника е да коси остатъчната трева по периферията на стените, камъните и всеки друг твърд предмет, където косачката не може да достигне. Състои се от малък по мощност електродвигател с директно задвижване на механизъм с прикрепена върху него найлонова еластична корда. Под въздействието на бързооборотното въртене на двигателя, тя отрязва кълновете на тревата.

Употребата започва с включването на кабела в ел. контакта и с натискането на един бутон, който стартира двигателя. Важно е да се отбележи, че преди включването на машината, тя трябва здраво да е хваната с две ръце и да се държи далеч от краката. След натискане на стартовия бутон, кордата се завърта с много високи обороти и тя се поднася внимателно към мястото за косене.

Когато обработвате място в близост до камъни, стени и други твърди предмети, внимавайте да не опирате въртящата се шпула до тях защото това може да я повреди. Достатъчно е само кордата да обхване растителността. Тя е достатъчно дълга и лесно може да се прецени разстоянието на доближаване.

Защо да изберете от home-max

Защото сме лидер в продажбите на домашна и градинска техника, предлагайки само качествени стоки с гарантирано високо качество от производителя. Цените ни са едни от най-конкурентите в бранша, а огромното разнообразие на продукти прави възможността Ви за избор голям.

Имате притеснения дали избраната покупка ще съответства на изискванията Ви?! На ваше разположение са квалифицирани консултанти, които с радост ще изслушат и обсъдят с вас желанията Ви и ще предложат най-доброто и достъпно решение, така че заповядайте! Очакваме Ви!

Запознай се с нашите предложения и намерете най-качествените електрически коси.

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм