Филтрирай по
Цена
от 8 лв. до 44 лв.
Греда суха 78х78х3000 мм.
Греда суха 78х78х3000 мм.
29.99 / бр.
Продажба само в магазините
Греда суха 98х98х3000 мм.
Греда суха 98х98х3000 мм.
35.99 / бр.
Продажба само в магазините
Греда суха 48х48х2500 мм.
Греда суха 48х48х2500 мм.
8.99 / бр.
Продажба само в магазините
Греда нерендосана 80x80x3000
Греда нерендосана 80x80x3000
29.99 / бр.
Продажба само в магазините
Греда нерендосана 100x100x3000
Греда нерендосана 100x100x3000
44.99 / бр.
Продажба само в магазините
Греда нерендосана 46x46x3000
Греда нерендосана 46x46x3000
9.99 / бр.
Продажба само в магазините
Страница 1 от 1

Какво е приложението на дървените греди

Те могат да бъдат декоративен конструктивен елемент от дизайна на дома или по-късно допълнение за декоративни или функционални цели. Дървото само по себе си придава романтика и уют в помещението. Може да обмислите опцията да накарате тавана да изглежда по-масивен или пък да обособите греда, на която да се окачи осветлението в кухнята. С повече въображение ще направите чудесна конструкция на балкона или верандата. А ако наистина Ви доставя удоволствие да майсторите със собствените си ръце, малките проекти на стойка за цветя, шкаф за книги или друга мебел ще допълнят чудесно дома Ви.

От какъв материал могат да бъдат произведени

Когато започнете да планирате своя проект, един от най-големите въпроси, на които ще трябва да отговорите, е какви видове дърво искате да използвате. Отговорът на този въпрос може да повлияе на цената на проекта Ви, размерите на дървените елементи и други структурни характеристики. Така че това е решение, което трябва да вземете в самото начало. Ще разгледаме двата основни дървесни вида за греди, които предлагаме и още няколко, за които да сте информирани:

  • ела - отлична дървесина за високи конструкции - за стълбове и комерсиални работи поради своята здравина. Това е един от най-разпространените дървесни видове и е един от най-популярните избори за всякакви проекти от дървен материал. Цветът е бледожълт;
  • смърч - самият вид е много разпространен, поради което смърчовите греди от масивна дървесина са и много популярни за промишлени цели в строителството през последните години и можете да ги получите сравнително лесно и евтино. Смърчовите са чудесно допълнение към всички вътрешни и външни дизайнерски проекти, като подпорни греди за дневни, перголи или дървени къщи, изработени изцяло от дърво. Могат да придадат топъл, античен вид. В допълнение, бялото дърво се използва широко за производството на мебели, строителни дъски, кутии и други.

Това бяха двата най-здрави и най-масово използвани вида греди, които предлагаме ние.
Ето какви други има и за какво са приложими:

  • бял бор - много стабилна дървесина. Може лесно да се оцвети, изравнява добре и е чудесно дърво за ръчно рязане;
  • дъб - силна и красива твърда дървесина. Като цяло, твърдите дървесини не са толкова стабилни като меките дървета;
  • кедър - кедърът е естествено богат на масла, които запазват дървесината при излагане на атмосферни влияния, което я прави идеална за външна употреба. Това дърво е естествено устойчиво на гниене и насекоми;
  • кипарис - младите кипариси са умерено твърди, стабилни и силни и са устойчиви на гниене, така че са добри за употреба на закрито и на открито. Дървесината съдържа естествени консервантни масла, така че може да издържи много, много дълго време.


Помислете за голямата картина и какво дърво ще обслужва най-добре вашите нужди.

Какво трябва да се вземе предвид при поставянето им

  1. Защитете дървото от вредители и гниене или атмосферни влияния, особено ако ще се използва за външно монтиране или такова във влажни помещения. Това се прави с помощта на различни лакове и импрегнатори за дърво.
  2. Уверете се, че правилно сте взели всички размери, преди рязането на гредата. Както се казва „Три пъти мери, един път режи“. Това ще Ви спести средства, загубено време и похабени нерви.
  3. Преди да започнете си направете чертеж с проекта, който искате като краен резултат, това ще Ви помогне стриктно да следвате стъпките до финала, вместо да действате хаотично.

Как се съединяват

Когато става дума за свързването на гредите, без значение дали като продължение или под ъгъл, един от най-често срещаните и сигурни начини е чрез изрязване на двете греди, които трябва да се свържат, така че да се „нагнездят“ една в друга. В двете гнезда се поставя лепило и след слепването се забиват пирони или се завършва с крепежни елементи.
Трябва да сте много внимателни при необходимост от свързване под ъгъл, различен от 90 градуса, защото трябва прецизно да начертаете и изрежете гредата, където ще се втъкне другата.

Защо да закупите онлайн от HomeMax

Ние в HomeMax зареждаме дървен материал само от реномирани доставчици. Гредите, които предлагаме, са от най-използваните видове – ела или смърч, те са сухи и нерендосани. Можете да изберете с различна дебелина – от 46 мм до 100 мм, а дължината е 3000 мм. Предлагаме различни размери, за да сме сигурни, че ще откриете най-подходящата дебелина за Вашия личен проект.