Материали за покрив

Филтрирай по
Цена
от 9 лв. до 167 лв.
Страница 1 от 1

Независимо дали планирате да положите покривен материал на новата си вила или старият покрив се нуждае от хидроизолация, изборът на правилните материали не е лека задача за обикновения собственик на жилище.
Пазарът отдавна е наситен, а разнообразие има както при приложението и характеристиките, така и при дизайните и стила. Модерните предложения могат да Ви дадат естетиката, която Вие търсите, отговаряйки на нуждите на Вашия дом.

Какви покривни материали са ви нужни

  • Битумни керемиди – едни от най-разпространените средства за хидроизолация на покриви. Предпочитани са, заради изключителната си дълготрайност, лесния монтаж и съотношението цена – качество. Освен това изглеждат чудесно;
  • Битумни мембрани – използват се като част от многопластови системи за хидроизолация на покриви. От тях има разновидности за основен или завършващ слой. Обикновено не се препоръчват да се използват като еднослойна хидроизолация;
  • Вълнообразни плоскости – вълнообразните битумни листове се използват за хидроизолация, подходящи за ремонти на покриви и стенни облицовки. Могат да подобрят звуко и топлоизолацията. Издържат на температури в широк диапазон. Освен в основни цветове, можете да откриете и прозрачни листи, които са приложими при покритие на тераси, веранди и навеси;
  • Аксесоари за покрив – в тази подкатегория ще откриете всички необходими дребни материали за ремонта на Вашия – стопери за сняг, битумни ленти, шапка за комин, винтове и пирони за монтиране;
  • Покривни фолиа - тук ще можете да разгледате паропропускливи фолиа, които защитават конструкцията и топлоизолацията от проникване на вода, сняг или прах. Дифузни фолиа, които са многопластови и водонепропускливи. Фолиа от рециклируем PET - с тях можете да покриете Вашите парници и временни остъкления.

Защо е задължително да сложите изолация

Покривът е онази част от Вашия дом, която е най-уязвима към увреждане от влага и слънце. А щетите причинени от тези два фактора могат да ни струват прескъпо. Затова, колкото и да сте убедени в здравината на елементите и конструкцията на Вашия, полагайки необходимите материали и мембрани за хидроизолация си спестявате главоболия за десетилетия напред.

Знаете, че при наличие на пукнатини през зимата, когато снегът започне да се топи, той навлиза именно там и при следващо замръзване спомага за разширяване на тази пробойни. Това малко явление след време ще даде отражение върху тавана и стените вътре във Вашия дом, а това води след себе си бавно и сигурно рушене на Вашата сграда и здраве. Не гледайте на вложените средства в изолационни покривни материали като разход, защото те ще Ви се отплащат години наред.

Как да изчислите крайната цена покрива

Калкулирането на цената за изолация на покрива не е лесна задача, но трябва да я решите още преди да сте предприели каквато и да било стъпка по покупка на материали и наемане на работници.
На първо място трябва да изчислите площта с помощта на скица с формата и размерите, след това трябва да вземете предвид всички особености, конкретно за Вашия – била, комини и други. Ако ще подменяте и отводнителна система, трябва да калкулирате разходите и за нея. Планирайте прозорците, ако ще имате такива. Също и на подготвителен етап трябва да съобразите външните условия във Вашия регион, например, ако живеете на по-ветровито място, ще искате да имате допълнително подлепяне на някои елементи, ако пък сте в район с по-топъл климат, ще искате по-специфичен покривен материал, който да издържа на високи температури. Когато изясните всичко това, изчислете всички слоеве от изолацията (покритието) на м2. Не на последно място проучете различни възможности за работници и разходите за тях. Вече можете да прецените каква би била стойността на ремонта на Вашия покрив, като имайте едно на ум – винаги може да излезе нещо непредвидено както при материалите, така и при работата.

Защо да закупите онлайн от HomeMax

Ние в HomeMax предлагаме различни видове покривно покритие и помощни материали. Заповядайте на място в нашите магазини, където ще получите повече информация или директно поръчайте от нашия сайт!