Туристически палатки

Филтрирай по
Цена
от 34 лв. до 199 лв.
Страница 1 от 1

Къмпингуването набира все по-голяма популярност у нас, така че продуктите за подобен тип туризъм започват да стават все повече и повече. Това в пълна сила важи и за палатките, предназначени за продължителна употреба. За какво да внимаваме при избора и защо точно от нас да купите ще разберем сега.

Къде ще бъдете на къмпинг

Къмпингуването обикновено се провежда на места сред природата на открито и са подходящи за хората, желаещи да се отделят от градската среда. Това обикновено са гористи местности в планината или в подножие, където не духа много вятър и обстановката е спокойна. Такъв вид излет е валиден за хората, организиращи импровизирани почивки и не желаещи да са обвързани с туристически обекти.

Съществуват и специално предвидени за къмпингуване места, където се предлагат различни по вид услуги, като тоалетни, електричество, организирано събиране на отпадъци, отделни детски кътове и т.н. При подобни местности се заплащат определени такси за ползване и контролиран достъп.

Какво е важно да гледате при избор на туристическа палатка

Съществуват няколко особено важни параметъра, на които е нужно да обърнем внимание:

  • Вместимост - в зависимост от модела, съществуват 1-2-3 и повече местни варианти, където има отделение за спалня и отдих за поставяне на маса със столове в случай на лошо време и неблагоприятни външни условия. Височината също е важна за комфорта. Предлаганите модели започват от 1,6 до 1,7 м;
  • Конструкция - тя обикновено се състои от няколко гъвкави дъги, изработени от фибростъкло или твърда конструкция от стомана или алуминий, огъната в подходящата форма. Първите са по-леки, но и по-неустойчиви, докато вторите са по-тежките варианти, но предлагат добра устойчивост;
  • Материали - става дума всъщност за тентата, поставяща се върху скелетната конструкция. Това може да е брезент или синтетика. Първият добре пропуска въздуха и в горещините няма да се създава задух вътре, докато синтетичните полиестерни аналози са по-тънки, по-леки и по-малко абсорбиращи течността. Те не са дишащи, но в лоши валежни условия, със сигурност ще Ви предпазят от течове;
  • Ниво на комфорт - за повишен комфорт е нужно поне да има по един прозорец на всяко отделение с оборудвана мрежа против комари и за влизане на достатъчно светлина във вътрешността.

Защо да купите от нас

Защото в Home-Max имаме дългогодишен опит в продажбата на подобно оборудване и работим с известните производители в сферата, гарантиращи високо ниво на качеството на продуктите си. На следващо място, цените ни са създадени, за да са по джоба на всеки български гражданин, а дори редовно предоставяме и промоционални оферти, така че следете сайта ни. Очакваме Ви!