Филтрирай по
Цена
от 22 лв. до 54 лв.
Страница 1 от 1

Част от кухненското оборудване за готвене са тиганите и от качеството им зависи дълготрайността на употребата. Сега ще разгледаме видовете и определящите тяхната рентабилност особености.

Какви видове има и за какво са подходящи?

Съществуват няколко разновидности, според предназначението им. Сега ще ги изброим и опишем за по-добра представа, когато правите избора си:

  • Стандартен - годен за приготвяне на различни хранителни продукти и тяхното задушаване;
  • За палачинки - отличава се с голямо по диаметър дъно и ниски странични стени. Подходящ още за омлети;
  • Грил - притежава квадратна форма с оребрено дъно, позволяващо да се намали количеството на употребяваната мазнина. Пригоден за пържене на зеленчуци, риба и месо;
  • Уок - характеризира се с високи странични стени и е по-дълбок от стандартните. Той е с капак отгоре. Предназначен е за приготвяне на сосове и задушени блюда.

Как да прецените кои тигани са хубави?

Най-добрият вариант е да съблюдаваме материала на изработка и наличието на незалепващо покритие. В тази връзка, най-популярният и доказал се материал за подобно готварско оборудване е алуминият и нанесеното върху него тефлоново или политетрафлуороетиленово покритие.

Предлага се също и аналог от керамика, който по характеристики съответства на по-горе представеният. Тези продукти се характеризират с лекота и са лесни за поддръжка. Позволяват пърженето без никаква мазнина, но е препоръчително да се използва дървен инструмент за разбъркване, а вторият е много чувствителен на удари.

За какви качества и характеристики да се следи?

При избора, без всякакво съмнение, на първо място трябва да съблюдаваме за наличие на незалепващо покритие, не позволяващо загаряне и приготвяне без почти никаква мазнина. Също така, съвременните кухненски изделия за пържене са оборудвани със специален индикатор по средата, който при почервеняване известява, че подходящата температура е достигната.

Какви видове се предлагат в Home-max.bg?

В магазин Home-max е наличен асортимент от разновидности и комплекти, като стандартни, уок, грил, за палачинки и т.н. Всеки един от споменатите модели е описан по-горе, така че можете да прочетете подробности.

Защо да изберете от Home-max.bg?

Защото всеки от продуктите е с проверено и тествано качество, а след като и отзивите на вече използвалите ги клиенти са положителни, с увереност можем да ги предложим. В същото време, цялата гама от разновидности се предлага на атрактивни цени. Все пак при колебания, потърсете ни, за да помогнем. Очакваме Ви!