Филтрирай по
Цена
от 18 лв. до 54 лв.
Страница 1 от 1

Част от кухненското оборудване за готвене са тиганите и от качеството им зависи дълготрайността на употребата. Сега ще разгледаме видовете и определящите тяхната рентабилност особености.

Какви видове има и за какво са подходящи?

Съществуват няколко разновидности, според предназначението им. Сега ще ги изброим и опишем за по-добра представа, когато правите избора си:

  • Стандартен - годен за приготвяне на различни хранителни продукти и тяхното задушаване;
  • За палачинки - отличава се с голямо по диаметър дъно и ниски странични стени. Подходящ още за омлети;
  • Грил - притежава квадратна форма с оребрено дъно, позволяващо да се намали количеството на употребяваната мазнина. Пригоден за пържене на зеленчуци, риба и месо;
  • Уок - характеризира се с високи странични стени и е по-дълбок от стандартните. Той е с капак отгоре. Предназначен е за приготвяне на сосове и задушени блюда.

Как да прецените кои тигани са хубави?

Най-добрият вариант е да съблюдаваме материала на изработка и наличието на незалепващо покритие. В тази връзка, най-популярният и доказал се материал за подобно готварско оборудване е алуминият и нанесеното върху него тефлоново или политетрафлуороетиленово покритие.

Предлага се също и аналог от керамика, който по характеристики съответства на по-горе представеният. Тези продукти се характеризират с лекота и са лесни за поддръжка. Позволяват пърженето без никаква мазнина, но е препоръчително да се използва дървен инструмент за разбъркване, а вторият е много чувствителен на удари.

За какви качества и характеристики да се следи?

При избора, без всякакво съмнение, на първо място трябва да съблюдаваме за наличие на незалепващо покритие, не позволяващо загаряне и приготвяне без почти никаква мазнина. Също така, съвременните кухненски изделия за пържене са оборудвани със специален индикатор по средата, който при почервеняване известява, че подходящата температура е достигната.

Какви видове се предлагат в Home-max.bg?

В магазин Home-max е наличен асортимент от разновидности и комплекти, като стандартни, уок, грил, за палачинки и т.н. Всеки един от споменатите модели е описан по-горе, така че можете да прочетете подробности.

Защо да изберете от Home-max.bg?

Защото всеки от продуктите е с проверено и тествано качество, а след като и отзивите на вече използвалите ги клиенти са положителни, с увереност можем да ги предложим. В същото време, цялата гама от разновидности се предлага на атрактивни цени. Все пак при колебания, потърсете ни, за да помогнем. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм