Филтрирай по
Цена
от 1 лв. до 209 лв.
Страница 1 от 2

Такерите представляват различни по вид устройства за забиване на пирони или телени елементи (заместващи чука) в повърхности. По своята същност, те са строителни инструменти, намиращи приложение в тапицирането, окачването, закрепването и т.н. По-долу ще разгледаме разновидностите, тяхното предназначение, факторите за правилния избор и още интересни теми.

Какви са различните видове и как работят?

На пазара към момента съществуват няколко разновидности и сега ще ги разгледаме накратко:

  • електрически - предимно се използват за пластмасови и други облицовки и се захранват от електрическата мрежа или акумулатор. Те са с ниско тегло, компактни са и преносими;
  • механичен - работи на база на опънатата пружина, която се отпуска чрез специален спусък на дръжката. Предназначени са за забиване на скоби, а понякога и на пирони. С тях се прикрепват тънки плоскости, като шперплат, ПДЧ и други меки материали;
  • пневматичен - мощта му идва от сгъстения в него въздух, който осигурява толкова голяма сила на забиване, че уредът е възможно да замени дори и чук при яки плътни основи;
  • ръчен - в този случай става дума за наподобяващ канцеларския телбод инструмент със свиваща се под въздействието на силата на ръката пружина;
  • мебелен - предназначен е за работа с тънки скоби във фини дървени плоскости и при прикрепване на мебелните платна или техните дъна.

За какви задачи могат да се използват?

Приложение намират предимно в областта на строителството и дейностите тип “Направи си сам”. По-специално са предназначени за прикрепване на различни изолационни материали, сглобяване на дървени конструкции, ПДЧ плоскости и т.н. Доста често дори намира приложение в прикрепването на новата тапицерия върху столове, дивани и др.

Как да изберете подходящи скоби и пирони?

Най-важното при избора е да се съобразите с размера, подходящ за Вашия такер. Само тогава можете да сте напълно уверени, че ще е възможно да ги използвате по предназначение. Важно е в случая да знаете точният размер за вашия уред и да потърсите точно такъв.

Какъв избор се предлага в Home-max.bg?

При нас в Home-max онлайн е достъпно разнообразие от разновидности на уникално неповторими ниски цени и с гарантирано високо качество на изработката. Всяко от предложенията ни е специално изпробвано за работоспособност и пристига до Вас с нужния комплект и допълнителни аксесоари (ако са наложителни).

Защо да пазарувате в Home-max.bg?

Защото уникалността на ценовите ни предложения и огромното разнообразие от видове не можете да го намерите на друго място. При нас още ще получите отлично обслужване, отзивчив персонал и бързи доставки до дома или офиса Ви. Често пътувате и нямате време да седите пред компютъра?! Нашият сайт е достатъчно “интелигентен”, за да разпознава автоматично големината на екрана на мобилното Ви устройство и самостоятелно да се приспособява към него.
Пазарувайте дори и в движение, само при нас! Заповядайте, очакваме Ви!