Градинска техника

Тримерите и косачките са много удобни и практични инструменти за косене на трева. Те са леки за носене, не изискват почти никаква поддръжка и поради простотата си на работния механизъм, не се повреждат често. Нека разгледаме обаче видовете, които ще откриете в магазините ни, функционалността им и кога е удачно да ги използваме.

Какви видове предлагаме

Основните видове, предлагани в магазина ни са електрически и бензинови. Съществуват дори варианти с корда или метален стоманизиран режещ нож. Първият тип са предназначени за малки обработваеми дворни площи, леки са за носене, не отделят вредни и досадни миризми, не изискват почти никаква поддръжка. Стартират се с натискането на един бутон и вече са готови за работа.

Вторите са по-мощните аналози и с тях могат да се обработват средни по размери площи. Стартират се чрез издърпването на стартовото въже и не са зависими от електрозахранването. Малко по-тежки са от предните версии и са добър вариант при косене на по-дебела трева.

Кога са подходящи за използване

Удобни са за употреба при труднодостъпните за косата места. Това е растителността в близост до огради, дървета или бордюри. Тяхното приложение също е удобно при неравни и каменисти терени. Уредите с корда са отлично решение при косене в близост до камъни, защото режещият елемент е гъвкав и не може да се счупи. Тези със стоманен нож пък не бива да имат съприкосновение с твърди предмети.

Дейности, които могат да извършват

Основното им предназначение е да косят тревата, макар и тя да е дебела и груба. Тези машини ще се справят с всяка зелена тревна растителност. Използват се за финото периферно оформяне на тревистия килим и там, където конвенционалните коси не достигат - около камъни, стени, огради и т.н.

При подстригване на дебела тревна растително, добър вариант е употребата на стоманен нож, който с лекота се справя с подобни препятствия. При по-фините, отлично се справя и найлоновото въже (кордата). При употребата на метален режещ елемент, внимавайте той да не се докосва до каменистите и твърди предмети, защото вероятността да се счупи или деформира е висока.

Защо да изберете от home-max

Защото освен високото качество на продуктите ни, на разположение имате:

  • изключително достъпни цени;
  • гаранция за качество от производителя;
  • лесна за пазаруване уеб-платформа, оптимизирана за работа дори и през портативни джаджи;
  • интегрирана система за бързи поръчки;
  • висококвалифицирани консултанти за въпроси и съдействие;
  • голям асортимент от продукти за прецизен избор;
  • възможност за пазаруване както от онлайн, така и офлайн от физически магазин;
  • възможно най-кратките доставки до вратата на дома Ви;
  • възможност да разгледате продукта преди да го платите.

Тези и още куп изненади и приятни емоции Ви очакват, само ако изберете да купите от www.home-max.bg Запознай се с нашите предложения и намерете най-качествените тримери! Очакваме Ви!