Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 1399 лв.
Страница 1 от 2

Мотокултиваторът (наричан още фреза) е невероятно удобна и лесна за употреба машина, предпочитана от хората, занимаващи се със земеделие. Спестява много време и усилия в ръчен труд, лесна е за поддръжка и обикновено крайният резултат е изключително добър и качествен. Нека Ви запознаем с предлаганите от нас видове, да разгледаме възможностите им и в кои случаи са удачни за използване.

Какви видове предлагаме

При нас ще откриете изключително голямо разнообразие на електрически и мотофрези на достъпни цени! Отличават се по ширината на фрезоване и мощността на двигателя.

Моделите на ток са по-леките и идеални решения за малки обработваеми площи. Те естествено се отличават и с по-ниската си мощност, в сравнение с бензиновите, но пък и цените им са значително по-ниски от на колегите си. По-компактни са и позволяват удобното им транспортиране.

Бензиновите аналози са по-мощните и са предназначени за по-големи обработваеми площи. Могат да се използват в участъци, където липсва електрозахранване, а по размери са по-обемисти и тежки, но пък по-ефективни. Изберете най-подходящата дори още сега!

Кога са подходящи за използване

Предназначени са за обработка на малка по площ земеделска земя, правейки я равномерно наситнена на дълбочина от около 10/15 см. След процедурата, почвата се подравнява отгоре и големите буци се надробяват, особено когато преди това е приложена технология на оране. Към подобни машини се прибягва, когато стане време за сеитба и чрез тях се обработва земята.

С подобен уред за не висока цена можете да си спестите много физически усилия в работа и изключително бързо и качествено да фрезовате земята в домашната градина. Също така, продуктите от типа на мотокултиватора спестяват и доста време, работата с тях е комфортна и са лесни за транспортиране от едно място на друго.

Дейности, които могат да извършват

Освен за разбиване на големите буци и преобръщане на горния пласт, с цел подобряване на водо-физичните свойства на почвата, фрезите позволяват:

  • Монтирането на отделни елементи, разширяващи тяхната функционалност;
  • Това са например т.н. браздири за правилното и равномерно оформяне на браздите;
  • Съществуват и малки плугове за разораване, преди фината обработка;
  • Към машината също добавяте и пълноценен картофовадач, чрез  който бързо и с лекота ще извадите картофите си.

Важно е да отбележим, че тези добавки са предназначени за мото-вариантите, поради по-високата им мощност, която електрическите нямат.

Защо да изберете от home-max

Защото качеството на предлаганите при нас продукти е 100% и то се гарантира от самия производител. В случай, че имате колебания в избора, потърсете наш консултант и с радост ще обсъдим с вас нуждите Ви и ще препоръчаме подходящо решение. Запознай се с нашите предложения и намерете най-качествените фрези. Очакваме Ви!