Душ паравани

Филтрирай по
Цена
от 58 лв. до 1319 лв.

Параваните за баня придобиха широка популярност през последните години и те са предпочитани не само от естетична, но и от функционална гледна точка. Какви са предимствата им, особеностите по време на монтажа и начина за правилния избор ще ги разгледаме в следващите редове.

Какви са предимствата им

Те играят ролята на преграда за зоната на вземане на душ. Предлагат се прозрачни или матирани решения, произведени от висококачествено стъкло, но те притежават и някои предимства, с които искаме да Ви запознаем.

Например, стъклото придава доза стил на интериора и в същото време позволява останалата част на помещението да се запази суха. То не пропуска влага, изключително дълготрайно е и продължително време запазва първоначалния си красив бляскав външен вид. Устойчиво е на химическите почистващи препарати и е изключително лесно за поддръжка.

Как се монтират

Процесът започва с поставянето на страничната рамка и нейното фиксиране към стената. Като цяло профилът има предварително пробити отвори в него и сега е нужно да го наложите на стената и с молив да отбележите местата за пробиването им.

Отворите се пробиват със специална бургия за бетон. После поставяте в дупките съответните дюбели и предварително се нанася санитарен силикон върху частта на детайла, която ляга върху равнината. Това се повтаря за цялата конструкция. Профилите се захващат помежду си също чрез винтове. Важно е да внимавате за правилната нивелация на конструкцията. Поставят се преградните елементи и съответните уплътнения ако има такива.

Какви разновидности има

Съществуват отделни модели, отговарящи на различните потребителски желания и потребности. Нека ги разгледаме накратко:

  • материал - разновидностите са изработени от пластмаса или стъкло. Първият вариант е по-евтиното, но и по-некачествено решение в сравнение с вторият;
  • дебелина - по принцип този продукт няма носеща функция, но все пак е нужно да умее да поема някои слаби неволни сътресения. Препоръчително е дебелината да е поне 5 мм;
  • статични и подвижни - те притежават плъзгащ се компонент и са подходящи за приложение при изградена зоната за къпане и трябва просто да се прегради предната част. Статик решенията от своя страна се използват за монтаж върху вани или на места с ъгъл, при който паравана просто зонира мястото;
  • матирани и прозрачни - в случай, че желаете преградата да Ви скрива докато се къпете, изберете матиран вариант, а прозрачния се използва ако докато се къпете няма да влизат други хора. И в двата случая, тези елементи играят естетична роля в помещението.

Как да изберете подходящ

За да направите точния избор е нужно да вземете предвид по-горе описаното и да се съобразите с още няколко фактора:

  • Проверете дали разполагате с достатъчно пространство в банята. Ако такова липсва, подобен продукт не е добро решение за Вас;
  • Определете размерите и ги съобразете с избрания от вас модел.
  • Ако има отваряща се настрани вратичка, преценете дали не присъства възпрепятстващ нейното пълно отваряне елемент.

Защо да се доверите на home-max.bg

Онлайн магазинът Home-max е зареден с множество различни по вид паравани за баня - стационарни, подвижни, сгъваеми, тип хармоника, плъзгащи и т.н. Всички те са изработени от висококачествени материали и се предлагат на атрактивни цени и краткосрочни доставки.

Осигурили сме Ви и професионални екипи за консултация при правилния подбор, начина на пазаруване и т.н. Ако и Вие искате да направите санитарното си помещение една идея по-съвременно, разгледайте специалната ни категория, а в случай на нужда от съдействие, ни пишете. Очакваме Ви!