Хидромасажни вани

Филтрирай по
Марка
Форма
Цена
от 1699 лв. до 3299 лв.
Страница 1 от 1

Хидромасажът и СПА процедурите са отдавна познати у нас и ако преди специалното оборудване беше изключително скъпо и непосилно за стредностатистически българин, то днес е достъпно за всеки. Нека все пак се запознаем по-подробно с хидромасажните вани, като разберем устройството им, техните видове, как работят и се почистват. 

Какво представляват и как работят хидромасажните вани?

Това обикновено са специални съдове, оборудвани с водни дюзи, през които под силно налягане излиза струя, караща течността да “ври”. Те са разположени от всички страни на съда, което всъщност оказва масажиращ и релаксиращ ефект върху цялото тяло. В основата се крие специална водна помпа, въртяща течността през системата.

Предлагат се и по-иновативни решения с добавен допълнителен въздушен компресор, вкарващ въздух във водната струя, излизаща от дюзите, създавайки хидро-ефект. Важно е да се уточни, че в никакъв случай, уредът не бива да се пуска да работи на празен ход (без течност), защото това може да го повреди! 

Какви видове има?

Към момента на широкия пазар се предлагат правоъгълни, ъглови и асиметрични, в зависимост от разположението на уреда в банята и желанието на притежателя. Те също варират по своите размери и можете да поръчате както големи, така и по-компактни в зависимост от наличното място и ресурси. Те също са изработени от различен материал, преобладавайки стомана, чугун или акрил. Най-разпространен е последният, тъй като той има най-добра естетична външност и здравина.

Как се монтират?

Важно е да се знае, че употребата на хидромасажна вана трябва да се вземе под внимание още на ниво ремонт и да се предвидят изводи за топла и студена вода от водопроводната инсталация и отводнителен канал. Необходимо е още и електрозахранване, чието изискване е кабелът да е трижилен с 3 мм сечение. Изискването към водоснабдителната система е налагането да е поне 5 атмосфери.

Докато не завърши инсталацията е препоръчително да не отстранявате защитния найлон, за да се запази непокътната външността. Ето няколко стъпки, които ще Ви ориентират в процеса:

  • Позиционирайте прибора на определеното за него място;
  • Нивелирайте го чрез регулиране височината на крачетата от четирите страни;
  • Свържете изводите (канализационни, електрически, водоснабдяване);
  • Поставете предпазните капаци;

Как се поддържат?

Добра идея е поне веднъж седмично да се промива системата на прибора с чиста вода. Това става, като напълните уреда 10 см над горните дюзи. Преди включването на електричеството, изключете компресора за въздух (ако има такъв), за да е по-ефективно измиването. Изсипете около 50 ml почистващ препарат, например от предлагания за съдомиялните машини. Препоръчително е да не използвате препарати на киселинна основа, разграждаща след време уплътненията.

Включете съоръжението да работи около 10-15 минути на най-високото налягане и ще видите всичката мръсотия, натрупала се по тръбите. След почистването, напълнете отново и изпълнете процедурата, без да добавяте миещ препарат.

Какви са предложенията на Home-max.bg?

При нас ще откриете всякакви разновидности на ъглови, правоъгълни и асиметрични решения с разнообразни размери и функционалности за всякакви нужди. Цените ни са едни от най-добрите в отрасъла, а обслужването на експертно ниво, така че заповядайте, разгледайте и се свържете с нас! 

Защо да пазарувате от Home-max.bg?

Защото онлайн магазинът ни е един от най-заредените на пазара и в него ще намерите всичко необходимо за обзавеждането и оборудването на банята, дома и градината. Екипите ни от експерти са на Ваше разположение за въпроси и запитвания от областта, както и при затруднения в избора, така че заповядайте дори още днес!