Защита и борба с вредители

Филтрирай по
Цена
от 1 лв. до 289 лв.

Няколко са причините да търсим помощ в справянето с вредителите. 

От една страна, ако сме земеделски производители или градинари любители, то със сигурност бихме искали да опазим реколтата, от друга, без значение дали живеем в къща или в апартамент може да имаме неприятни гости. 

Работните помещения в къщата не са защитени от мишки и плъхове, а живеещите в апартамент не е изключено да имат среща с насекоми, с които със сигурност не искат да съжителстват. Да не споменаваме и гълъбите, които обичат терасите на високите етажи.

Късметлиите, които разполагат с дворно място едва ли биха се радвали, докато прекарват време на открито да виждат влечуги и гризачи. А без значение къде се намирате и къде живеете, винаги ще искате да се предпазите от досадните комари - както себе си, така и дома си. 

И именно във всички тези случаи идват на помощ уреди и препарати за справяне с гризачи, птици, влечуги и насекоми.

Какви са средствата за борба с вредители

  • Уреди на батерии или ток - тук ще откриете средства за прогонване на насекоми, змии, гризачи, къртици и дори за защита от кучета. Най-общо казано могат да бъдат три вида - ултравиолетови лампи, които са безвредни за хората и домашните любимци, различни малки уреди, които излъчват ултразвук, прогонващ гризачите, за които е предназначен и уреди, които чрез вибрация прогонват вредителите, намиращи се под земята. Някои могат да се зареждат от соларен панел;
  • Механични средства за защита - това включва шипове, мрежа или фигура на гарван за защита от птици, плашила за оси и стършели, различни капани за мишки;
  • Спрейове, лепила и други химически продукти - средствата от този вид включват от различни консистенции от гранули, спрейове, гелове, пудри, восъчни блокчета и дори пасти с различни приложения - отблъскващи гълъби и скорци, оси и стършели, мравки, кучета и котки, капани за хлебарки, отрови за гризачи. Под формата на спрей се предлагат препарат за борба с влечуги, паяци, гълъби, кърлежи, листни въшки, молци, оси и стършели, комари;
  • Подкатегорията ни “Антикомарно” събира в себе си различни средства за предпазване от тези неприятни гости. Ще откриете мрежи и магнитни завеси за врати и прозорци, както и изпарители за таблетки;
  • Спрейове за насекоми - предлагат се два варианта - за пълзящи и за летящи. Тези средства се използват в битови помещения, обекти за производство и търговия с храни, хотели, сгради, цветни алеи и градини.

За какво трябва да внимаваме при употреба

Някои препарати може да имат специфични съставки, които се прилагат в определени условия, затова е важно да се спазват някои прости правила, като най-важното е да се запознаем с начинът на употреба описан от производителя и да използваме според указанията. Добре е да не превишаваме количество или да не подготвяме по-силен концентрат от описаното. Освен от гледна точка безопасност, това ще гарантира и очаквания краен резултат.

Друг важен момент е в стремежа си максимално бързо да се отървем от вредителите, да не смесваме различни препарати, това може да доведе до нежелана реакция.

Съхранявайте избрания препарат в опаковката, в която сте го купили и според препоръките на производителя. Причината е, че може да доведе до нежелани реакции в съда, в който сте решили да го поставите или в неблагоприятни условия.

Как да се предпазим от тях в бъдеще

Докато химичните препарати са приложим в повечето случаи, когато търсим моментно или бързо действие, то в дългосрочен план по-удачна е употребата на ултразвукови уреди, мрежи, изпарители и други пособия.
При проблем с гризачите можем да поръсим ъглите с гранули, да поставим лепкави капани, но ако искаме действие в дългосрочен план, то по-добре би било да снабдим с ултразвуков уред, който ще ги държи настрана.
Ако искаме да предпазите летящи насекоми - то можем да помислим за мрежи за врати и прозорци, както и за изпарител, ако е необходимо.
В нашите магазини и онлайн ще откриете различни механични и химични средства, уреди на ток и спрейове за справяне с вредители, като насекоми, гризачи, влечуги и птици при това за разумна цена. Поръчайте днес и си отдъхнете от малките натрапници!