Фаянсови плочки за кухня

Филтрирай по
Качество
Дизайн
Наличност
Размер (см)
Страна на произход
Цена
от 14 лв. до 133 лв.

Планирайки ремонта на кухнята от изключително важно значение е правилния подбор на плочките, както за стените, така и за пода, тъй като това не е нещо, което може да се сменя всеки ден, седмица, месец. Важно е да се обърне сериозно внимание на тази част от преобразяването на помещението. В долните редове даваме някои съвети относно избора и полагането им.

 

Как да изберете фаянсови плочки за кухнята?

Ако помещението е голямо, хубаво е да се отдаде предпочитание на големите размери, а в компактното на малките. Така визуално се уголемява пространството. При цветовия избор е важно да знаете, че в по-тъмните тонове много видими стават драскотините, а в светлите мръсотиите и петната, с което грижата ви за тях ще се увеличи. Подберете някакъв междинен вариант.

 

Важен съвет!!! Почти винаги по време на полагането съществува технологичен брак, който трябва да се компенсира. Купувайте с 10% повече материал от изчисления.

 

Какви разновидности ще откриете в магазините на HomeMax?

Голямото разнообразие от продукти е запазена наша марка и тук това правило не е изключение. Предлагаме фаянсови плочи с различни шарки и имитация на камък с нестандартни размери, с монотонни цветове, имитиращи драскотини, с разнообразие от преливащи се нюанси, гранит и т.н.

 

Имаме и различни повърхности, като матови, грапави, гланцирани и гладки. Избора на размери е доста обхватен, започвайки от 15х15 и завършвайки до 26х52 см. Всички продукти са първо качество на изключителни цени, изработени са от качествени материали, гарантиращи дълъг период за експлоатация.

 

Какво трябва да знаете за лепенето на фаянс за кухнята?

Преди началото на полагането е необходимо да разберем какви инструменти ще ни трябват и да си ги набавим:

  • права и назъбена маламашка за равномерното разнасяне на материала;
  • пластмасови кръстчета за уеднаквяване на фугите;
  • нивелир за контрол на денивелацията;
  • гумен чук за причукване;
  • миксер за разбъркване на лепилото;
  • шпатула за нанасяне на лепилото.

 

След, като вече сме набавили инструментите можем да подготвим подходящата основа. Необходимо е да се измери дали е равна и ако са налични големи разминавания, предварително да се обработи за изравняване. После се нанася специален грунд и сте готови за лепене. При нанасяне на лепилото можете да го правите върху елемента или директно върху повърхността (стената или пода). При изправяне на големи неравности двата варианта се комбинират. С гумения чук леко се причуква и се следи за правото ниво.

 

Защо да се доверите на HomeМax?

Предлаганите от нас продукти са с високо качество и достъпни цени. Изпълняваме бързо заявките и не бавим клиентите си. Имате възможност да видите доставката преди да платите, гарантирайки си, че получавате правилния артикул. Свържете се с нас, очакваме Ви!