Филтрирай по
Цена
от 8 лв. до 526 лв.

Въпреки, че подовите и стенни плочки са едни от най-старите продукти на пазара на строителството, те все още продължават да бъдат актуални и масово използвани. Защо? Kое ги прави толкова предпочитани, къде са годни за приложение и как се поставят? - Тези и още много други въпроси възнамеряваме да разгледаме в настоящата ни статия.

За какви помещения са подходящи?

Предимно се използват в банята, коридора, антрето, кухнята, а външните са за терасата и др. Намират приложение там, където често се цапа и в местата с повишена влага. Абсолютно плътни са и с безпореста структура, не пропускаща влагата по никакъв начин да проникне през тях.

Какви начини на поставяне има?

Двата най-често срещани модела на поставяне са на редове, разполагащи се успоредно на стените или диагонално позиционирани спрямо тях. Първият е значително по-лесен за изпълнение от втория, защото обикновено помещенията са правоъгълни и успоредното на тях редене не създава големи проблеми.

Затрудненията във втория вариант идват от там, че поради метода на полагане, се изисква често отрязване на квадрата по неговия диагонал, което предполага повече фира. Те се залепват по края на стените. От тук идва и забавянето на процеса на изпълнение, но пък крайният резултат може да бъде много оригинален при комбинация от различни цветови решения. 

Кои са най-важните им характеристики?

В уводната част на статията Ви обещахме да споделим особеностите, които правят плочките толкова предпочитана подова настилка години наред:

  • материалът - за пода обикновено се използва гранитогрес, който се произвежда от бяла глина, кварц и фелдшпат. Този материал се подлага на сериозно термично изпичане и механично пресоване, което образува абсолютно безпореста и здрава структура, издържаща на голям натиск;
  • дебелината - тя е значително по-голяма от тази на стенните плочки, именно поради това, че върху тях се стъпва и са подложени на повишен натиск;
  • устойчивостта на износване - именно поради своята здравина и поносимост към умерени механични въздействия, те са изключително износоустойчиви. Подходящи са за употреба на места, където трафикът е интензивен или има сериозно триене. Могат да се приложат дори и на външни обекти, като тераса, площадка, стълби и т.н;
  • други - не променят цвета си с времето и понасят третиране с агресивни химически препарати и киселини. Издържат на сурови климатични условия (до - 50°С), материалът е екологично чист са и не гори. 

Какви варианти може да намерите на Home-max.bg?

В магазина на Home-max сме направили специална селекция от варианти, отличаващи се по своите размери, дебелина, форма и цветови решения. От квадратния 45х45 до нестандартните 30х60 и 15х60. Те са с имитация на камък, дърво и всевъзможни светли и тъмни цветове. Имате възможност да правите различни цветови комбинации за разчупен интериор и т.н. 

Защо да купите от Home-max.bg?

При нас в онлайн магазина Ви очаква сериозен арсенал от теракот на ТОП-цени с възможност за пресмятане на общата стойност, спрямо необходимата Ви квадратура. Също така, нашите цени са едни от най-изгодните в отрасъла, а екипите ни от експерти са винаги на Ваше разположение за консултации и съвети от областта, така че потърсете ни. Ние Ви очакваме!