Кухненски смесител

Филтрирай по
Цена
от 26 лв. до 599 лв.

Батериите за кухня се отличават от останалите си аналози по няколко параметъра и в настоящия материал възнамеряваме да Ви запознаем с тях, както и с функционалността им за да направите информиран избор в магазина.

 

Какво отличава кухненските смесители от другите?

Съществуват два основни показателя, по които се отличават и те са:
дизайн - външността им е изключително съвременна с характерния за настоящите подобни аксесоари блясък. Съществуват обаче и различни категории дизайни, като класически, хай-тек, ретро и т.н;
функции - с единичен или двоен кран, съответно за студена или топла вода или една ръкохватка, с която се регулира смесването.

 

Какви са съвременните тенденции и функции?

Освен споменатите по-горе, настоящото съвремие познава мивки с подвижни душове с гъвкав маркуч, помагащи за по-удобното измиване. Те основно обаче са предназначени за измиването или напълването на големи и обемни съдове, без необходимост от поставянето им в мивката. Маркучът се намира в самия прибор и само се издърпва при нужда, завъртайки душа върху съответния накрайник.

Чешмите още се делят на компактни и полупрофесионални, като първите както подсказва името са по-малките и евтини аналози, докато вторите са предвидени за употреба при две комбинирани съседни мивки. Предлагат се и варианти с два чучура, единият от които е за питейната вода, а другият за миене. Разликата е, че питейната се пречиства чрез специални филтри, а водоподаването се извършва от едно място.

 

Какви видове има?

Отделните разновидности не свършват с по-горе описаното. Към момента имаме още:
стенни - монтират се директно на стената, където са и самите изводи на тръбите. Този тип монтаж е познат още от миналите времена и почти вече не се прилага, поради основния му минус, а именно неудобството по време на монтажа.
стоящи - те са по-разпространените варианти. Намират се директно върху умивалника, плота и т.н. Монтажът им е значително по-опростен, защото изводите са гъвкави и можем доста по-бързо да ги свържем към водоснабдяването, а и визуално аксесоара изглежда по-красиво и съвременно.

 

Какви са предложенията на Home-max.bg?

В асортимента ни от смесители за кухня сме Ви приготвили огромна и разнообразна гама от различни видове за гъвкавост в избора. Имаме също стенни, стоящи, както и с различна дължина на чучура и разположение (отгоре или отдолу). Тоест, очакват Ви дори и най-нестандартните решения за да се отличите от общоупотребяваните аналози.

 

Защо да се доверите на Home-max.bg?

Защото онлайн магазинът на Home-max е изключително зареден и предлага широко разнообразие от кранове за кухня и то на неустоимо достъпни цени. Сайтът ни е много лесен за навигация и пазаруване, а в случай на затруднения или други въпроси, винаги можете да се консултирате с нашите експерти в областта. Очакваме Ви!