Бои, лакове и импрегнатори за камък

Филтрирай по
Марка
Цена
от 2 лв. до 125 лв.
Страница 1 от 1

Ако и Вие се чудите как да защитите Вашата фасада, ограда или декорация от естествен или изкуствен камък от влага и външния влияния, то нека видим какво можете да направите.

Защо е нужно да защитите каменните облицовки

Хидрофобирането, наричано още импрегниране е добър метод за защита на минерални структури като бетон и тухла от въздействието на влага, киселинен дъжд, UV радиация, атмосферно замърсяване или микроорганизми.

Фасадите, при които лисва тази обработка, губят свежия си вид през годините. Проблемът идва от проникването на влага в порите на материала. Чрез защитен слой естественият камък или бетон не абсорбират вода, така че външният вид се гарантира по-дълго, а поддръжката е значително по-лека.

От това колко е порест материалът зависи коефициента на абсорбация. За максимална защита на всички каменни повърхности трябва да бъде нанесен защитен слой.
Не гледайте на цената на това покритие като загуба на пари. Помислете, че удължава живота на повърхностите.

Какви продукти се предлагат на пазара

Повечето препарати от този тип гарантират защита в продължение на години. Ето и част от продуктите, които можете да откриете при нас:

  • Професионален препарат за импрегниране и хидроизолация на подови настилки от калдъръм, стар паваж, тухли и др.;
  • Професионален импрегнатор за фасади, който може да осигури трайна защита от климатични условия и предпазва от обезцветяване. Намалява с до 5С нагряването на стените. Приложение върху камък, тухла, бетон, мазилка и боя;
  • Гланцов прозрачен лак за финишно покритие и защита на повърхности, декорирани с камък, тухли;
  • Готово за употреба водоотблъскващо покритие на базата на разтворител. Не променя цвета на основата;
  • Боя за керемиди - нанесена върху керемидите образува водоотблъскващо покритие. Устойчива е на ултравиолетовите лъчи, атмосферни влияния и замърсявания. Предпазва от разрушаване керемидите при замръзване;
  • Защитен лак, който представлява финишно покритие за защита на повърхности декорирани с камък или декоративни тухли на открито и закрито;
  • Еднокомпонентен, транспарентен лак на базата на акрилна смола за външна и вътрешна употреба.

По какво се различават те

Предлагат се много разновидности от бои, лакове и импрегнатори. Те се различават по марка, разфасовка, основа, приложение. Проникващите в порите препарати могат да бъдат с водна или разтворима основа. Могат да бъдат препоръчителни за външна или вътрешна употреба.
Например едни импрегнатори могат да бъдат дори инжектирани в стената и да предотвратят покачването на влагата в тях, докато други се грижат изцяло за външната част на сградите. Едни се препоръчват за естествен и изкуствен камък, докато други са пригодени само за естествен такъв. При даден препарат се препоръчва нанасяне в два слоя с определен интервал, докато при други изискването е за един обилен слой върху повърхността. Винаги трябва да се запознавате добре с препоръките на производителя, за да бъде препаратът максимално ефективен.

Как да изберете най-подходящия за Вас

За да гарантирате, че Вашите продукти от естествен камък ще бъдат дълго време красиви и непокътнати, правилната поддръжка е изключително важна. Продуктите от този материал са порести по природа и изискват различна програма за поддръжка от традиционните керамични плочки. Някои производители препоръчват да се тества малка площ, за да се определи дали продуктът служи по предназначение.

Защо да се доверите на HomeMax

Ние в HomeMax сме се погрижили да предложим различни разновидности от бои, лакове и импрегнатори за камък, за да сме сигурни, че ще направите правилен избор. Заповядайте в нашите магазини или поръчайте онлайн от уюта на своя дом!