Машини за кафе

Филтрирай по
Категория
Марка
Мощност
Цена
от 32 лв. до 199 лв.
Страница 1 от 1

Съвременните кафемашини са изключително функционални и направени така, че да ни предоставят невероятно освежаващо и ароматно черно кафе, подготвящо ни сутрин за предстоящия работен ден. Нека разгледаме начините за приготвяне, видовете уреди и методите за правилен избор.

 

Какви начини има за правене на кафе?

Съществуват популярни варианти и по-долу ще ги опишем накратко:
• Чрез филтърна хартия - на гърлото на стъклена кана се поставя фина хартия, играеща ролята на филтър във вид на конус. В него се изсипва прахта от смлените зърна и отгоре се залива;
• Разтворими гранули - в гореща вода изсипвате бучките и те се разтварят. Така бързо за секунди получавате готова за консумиране освежаваща напитка;
• Чрез филтърна машина - тя притежава отделен резервоар с вода, която преминава през нагревател и се нагорещява, а после в стъклената кана получаваме готовата течност;
• Кафеварка - класическият вариант за приготвяне, познат от много години. Металната кафеварка гарантира наистина освежаващ ефект с всички присъщи вкусове.

 

Какви видове машини има?

Основно те се делят на два типа, а именно автоматични и полуавтоматични. Първите се характеризират с това, че не изискват човешка намеса по време на своята работа, а вторите изискват ръчна намеса и почистване на отпадъка след края на всеки процес.

По начин на инсталация са вградени и свободно стоящи. За първите е нужна специална ниша, в която да се поставят, а за другите не. От конструктивна гледна точка, те са бойлерни, загряващи течността до необходимата температура, помпени със същия принцип, но осигуряващи налягане над 10 бара. Предлагат се още капсулни, работещи с предварително закупени капсули. Една бройка отговаря на единична доза.

Съществуват още предназначени за домашна и професионална употреба, отличаващи се по своята функционалност и едновременно приготвяни дози. Еспресо моделът е оборудван с кафемелачка, при която вкусът е наистина добър, поради моменталното смилане.

 

Как да изберем подходящата?

Предварителните отговори на няколко въпроса ще Ви дадат отправна точка за правилен избор и ще Ви помогнат по-лесно да се ориентирате в огромното многообразие. Да започваме:
• За домашна употреба или за заведение ще се ползва - в единия случай заложете на модел с едно или две едновременни приготовления. В другия, където интензивността на консумация е по-голяма, заложете на професионален вариант.
• Определете типът на очакваните напитки? - съществуват капучино, мокачино, ристрето, лунго и др.
• Определете необходимата функционалност? Ако държите кафене, попитайте клиентите си за предпочитанията им относно ободряващата напитка.
• Автоматична или полуавтоматична предпочитате? Ако употребата е интензивна и няма време да наблюдавате процеса е по-добре да заложите на автоматичната.

 

Няколко хитринки за приготвяне на кафето:

Ще Ви покажем някои изпитани методи за възможно най-приятна консумация.

За подобряване на вкуса и аромата използвайте малко скилитки чесън, а след това ги извадете.

За по-добър ефект на ободряването, поставете на огъня няколко пъти за да се сгъсти течността, но не допускайте да кипва.

Как да получим дълбока и гъста пяна? Изсипете лъжичка смляно кафе с нужната доза захар в чашата и съвсем малко вода. Сега започнете да бъркате, докато се получи хомогенна смес с кафяв цвят. Долейте чашата и наблюдавайте…

 

Какъв избор има в Home-max.bg?

Асортиментът ни е широк и предлага качествени кафемашини, кафемелачки, кафеварки, еспресо машини, с филтър, както и такива за професионално и домашно ползване. Те се отличават по броя едновременни приготвления, размери и дизайни.

 

Защо да изберете Home-max.bg?

Защото онлайн магазин home-max.bg е лидер на пазара на домакинските потреби и благодарение на дългогодишното си пазарно присъствие сме придобили богат опит в сферата. Можем да предложим експертно обслужване, качествени продукти на атрактивни цени и с гаранция, както и изгодни търговски условия.

Например, да изпробвате покупката си и ако желаете да я върнете, ние ще Ви възстановим платената сума. При повреда - безплатно отстраняване на неизправностите. Винаги широка гама за прецизен подбор и най-достъпните цени. Заповядайте, очакваме Ви!