Протектори за матраци

Филтрирай по
Цена
от 8 лв. до 43 лв.
Страница 1 от 1

Знаете, че е добре матракът да се предпазва от мокрене и замърсявания, особено ако върху него спи и малко дете. Това се изисква с цел удължаване на експлоатационния му период и от към хигиенна гледна точка. За целта съществуват т.н. протектори, облицоващи аксесоара отвсякъде. Те са непромокаеми и водоустойчиви, което ги прави подходящи за предпазване. Какво обаче представляват и какви са особеностите им ще разгледаме в следващите редове.

Какво е протектор за матрак

Представлява тънко, но многослойно покривало, защитаващо основата от:

  • замърсявания, не допускайки проникване на влага и прах във вътрешността;
  • влошаване на хигиената и начина на спане;
  • деформации с течение на времето.

Позволява още коригиране на ортопедичните свойства, притежава пореста структура за отлично проветряване, предотвратявайки образуването на вредни микроорганизми. Подобрява качеството на съня и запазва човешката телесна топлина, осигурявайки по висока температура под завивката през зимата и т.н.
Той или обхваща изделието цялостно или се поставя само в горната част и се прикрепва чрез ластици от четирите ъгъла. Лесно се свалят и изпират, а като цяло са и по-удобни за поддръжка, спестявайки Ви периодичното ходене до химическото.
Предлагат се още и детски протектори, характеризиращи се със специален непромукаем слой, запазвайки кожата на бебето суха и подобрявайки съня му. Предпазва го от подсичане и изключително лесно се почиства.

Характеристики

Тези аксесоари са изработени от естествена тъкан, не причиняваща алергични реакции и характеризираща се с фино отношение към кожата. Наред с всичко друго, тя притежава значителна здравина и дълготрайност, осигурявайки дълъг експлоатационен период и ортопедични свойства. Последните позволяват коригиране на твърдостта и по-дългото запазване на основата, предпазвайки я от пропадане и деформации.
Притежава отлични хигроскопични свойства, поддържайки повърхността си винаги суха и свежа, играейки ролята на калъф. Лесно се подменя, почиства и поставя отново. Отгоре му е възможно постилането на чаршафи или друго покривало, с което го скривате напълно.

Защо да се доверим на Home Max

Поради разнообразието, което предлагаме в онлайн магазина и високото им качество на достъпни цени. При нас получавате множество защитни калъфи за легло и специални модели за бебе със специфични размери. С тези аксесоари, матраците Ви винаги ще са като нови и удобни, така както са били и когато сте ги купили, така че инвестицията си заслужава. Побързайте, а ако искате консултация или имате въпрос, пишете ни!