Отвертки на батерия и винтоверти

Филтрирай по
Цена
от 37 лв. до 999 лв.

Какви винтоверти се предлагат в Home-max

Те могат да бъдат електрически или акумулаторни или да се използват за различна по-специфична работа – поставяне на гипсокартон или отвиване и завиване на гайки. Нека разгледаме какво можете да откриете при нас.

Акумулаторни отвертки – те са компактни, леки, удобни за работа, с малки батерии – около 1,5 Аh. Заместител са на механичните отвертки. Приложими са при леки, козметични поправки;

Акумулаторни винтоверти – отново лек и удобен ръчен инструмент, по-прецизен от отвертката, заради скоростта на въртене, която развива. Капацитетът на батерията е значително по-голям в сравнение с този на акумулаторните отвертки. Друго, което ги отличава от тях е, че акумулаторният винтоверт е способен да завива винтове в мека дървесина. Можете да го използвате за сглобяване на мебели или Ваши лични проекти. Удобни са, защото могат да бъдат използвани на места без електрическо захранване - вили и други. Не са подходящи, когато Ви е необходим инструмент за твърде продължителна работа, понеже ще трябва да сваляте батерията и да я зареждате или да се снабдите с повече от една;

Електрически винтоверт – възможно е да бъде с малко по-голямо тегло от акумулаторния. Електрическите са по-мощни и могат да бъдат използвани за пробиване не само на мек материал като дървото, но и на стомана – консултирайте се за какво е подходящ избрания от Вас инструмент. Друго предимство е, че може да бъде използван за продължителна работа, понеже няма батерия, която да Ви възпрепятства. Е, едновременно с това не можете да го използвате на места без електричество;

За гипсокартон - малко по-специфичен инструмент. Той е за сухо строителство и е проектиран да работи при високи скорости, а не с голям въртящ момент, както ударните например. При тях се избира предварително каква да бъде дълбочината на проникване. При някои по-функционални модели, има възможност за настройка на въртящия момент за случаи, в които се завиват винтове в материал с неравномерна плътност.

Акумулаторни гайковерти – това са едни от най-мощните ръчни инструменти. Акумулаторният ударен гаечен инструмент е електроинструмент, използван за разхлабване или затягане на гайки, големи болтове и замръзнали или ръждясали крепежни елементи. Те осигуряват много висок въртящ момент, който обикновеният винтоверт не може да осигури. Ударните гайковерти постигат това чрез механизъм за вътрешен удар, който предава кинетична енергия върху изходния вал. При някои инструменти максималният въртящ момент достига 950 Nm.

Как да изберем винтоверт

Избор направете спрямо това на какви места ще работите с него и дали няма да го използвате за конкретен материал.
И съвсем не на второ място – съобразете характеристиките, които са Ви необходими.

При всички винтоверти имате:

  • Обороти на празен ход;
  • Максимален въртящ момент;
  • Тегло.

При акумулаторните инструменти проверете:

  • Напрежение на акумулатора;
  • Капацитет на батерията.

Разбира се много хора предпочитат конкретна марка, от която са доволни или отговаря на предвидения бюджет. При нас ще откриете – DeWalt, Bosch, Makita, Villager, Einhell, Rider, Worx и други.

Как помага в избора ни Home-Max

Ние сме се погрижили да Ви предложим богато разнообразие, така че да сме сигурни, че ще откриете точно това, от което имате нужда. Не се колебайте, а поръчайте още днес или заповядайте в удобен за Вас наш магазин.